Noul Campion Mondial la contratimp este Tony Martin, devenind astfel al treilea rutier german care obţine titlul de cel mai rapid ciclist al lumii, după Jan Ullrich (1999 şi 2001) şi Bert Grabsch (2008). Martin a oprit cronometrul după 53’43.85”, stabilind în prealabil cei mai buni timpi la fiecare punct intermediar, depăşindu-i pe traseu pe David Millar şi Mikhail Ignatiev, care au luat startul cu un minut şi jumătate, respectiv trei minute înaintea sa. Este a şaptea victorie a sezonului obţinută de viitorul ciclist al echipei Omega Pharma-Quick Step după victoriile în probele de conratimp din Turul Algarve, Paris-Nisa, Turul Ţării Bascilor, Criteriul Dauphiné, Turul Franţei şi Turul Spaniei.

Medalia de argint a revenit britanicului Bradley Wiggins, întârzierea sa faţă de Martin fiind de un minut şi 15 secunde. Deşi iniţial declarase că nu va participa în proba de contratimp, Fabian Cancellara a luat startul, dar nu a reuşit să întreacă fulgerul german. Şi mai mult, cvadruplul campion mondial a şi ratat ocazia de a obţine singura medalie care îi lipsea din palmares la mondiale, cea de argint. Riscând într-un viraj pe care l-a luat prea larg fiind nevoit să oprească, pentru a nu intra în gardurile de pe margine, elveţianul a încheiat mondialele de contratimp pe pe locul trei, parcurgând cei 46,4 kilometri cu un minut si 20 secunde în spatele lui Tony Martin.

Tricoul curcubeu în proba feminină de contratimp individual desfăurată în aceeaşi Copenhaga pe distanţa de de 27,8 kilometri, a mers tot în Germania. Judith Arndt a parcurs traseul în 37 de minute şi şapte secunde, întrecând-o pe Linda Villumsen, ciclistă născută în Danemarca, dar care reprezintă de doi ani Noua Zeelandă şi pe britanica Emmei Pooley, câştigătoarea din 2010. În cursa dedicată junioarelor Jessica Allen a fost cea mai rapidă pe distanţa de 13,9 kilometri.

În timp ce Luke Durbridge a adus un alt titlu mondial pentru Australia, în proba U23, Mads Wurtz Schmidt a adus prima medalie de aur Danemarcei, ţara gazdă a acestor campionate mondiale, care vor continua cu probele pe şosea.

3 COMMENTS

  1. Dragii mei, despre romanul nostru (NECHITA Andrei) care participa la UCI 2011 Road Race Men Elite nu spuneti nimic?
    Din cate observ, nu se prea bucur ade incurajari din partea voastra. E pacat, pentru ca trebuie tinut cont de faptul ca participa alaturi de alte nume mari si nu cred ca o sa mai avem pe altcineva care sa concureze la un asemenea nivel.

  2. Stimate Domn,
    Comentariul d-voastra este postat la un articol despre proba de contatimp individual din cadrul Mondialelor de la Copenhaga, la care rutierul roman nu a participat, deci nu aveam cum sa mentionam ceva referitor la Andrei Nechita. Apoi la ora cand postati comentariul cursa pe sosea era in desfasurare. Nu inteleg ce ne cereati, sa devenim clar vazatori si sa prevedem cum va evolua Nechita si sa scriem un articol inainte de terminarea cursei ?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.