Pentru 2012 cei de la Raleigh au preluat marele succes de anul trecut  al cadrului de carbon RSP, au modificat câteva detalii, au scăzut puţin din greutate şi au produs astfel două noi modele de biciclete plus un cadru nou pentru profesionişti folosit de echipa Team Raleigh în Turul Marii Britanii de anul acesta.

Raleigh SP Comp

Cadrul urmează aceleaşi linii ca mult mai scumpul model Race, având aceleaşi caracteristici cu mici excepţii. Tubul dintre pipă şi furcă are un design conic de la 1-1/8in extinzându-se până la 1-1/2in. Furca de carbon este un pic mai înclinată decât modelul Pro iar cadrul este impresionant de lin.

Componentele sunt un amestec de Shimano 105 (schimbătoarele şi deraioarele), cu un angrenaj R600 (50/34) împreună cu o casetă de pinioane 12-27 – o combinaţie foarte bună pentru căţărări. Varianta finală pentru 2012 este, de asemenea, actualizată cu o gamă completă ITM pentru pipă, ghidon şi tija de şa. San Marco Concor este modelul şeii iar roţile sunt Shimano RS10 cu cauciucuri Schwalbe Durano.

Toate acestea sunt incluse pe o bicicletă care cântăreşte 8.4kg la un preţ de 1450£.

Raleigh SP Race

Acest model (1950£) s-a clasat în top 5 biciclete în „Cycling Plus’s 2011 Bike of The Year”, iar upgrade-urile pentru 2012 vor duce această bicicletă în prim plan anul viitor mai ales că preţul rămâne acelaşi. Cu un cadru care a pierdut câteva grame, cu o rigiditate mai ridicată şi cu o furcă ITM Ursa cu siguranţă arată foarte promiţător.

Schimbătoarele şi frânele sunt modele Shimano Ultegra, roţile Shimano RS30 cu cauciucuri Schwalbe Duranos, şa San Marco şi din nou ghidon, tijă de şa şi pipă provenite de la ITM.
Cu un angrenaj şi o casetă de pinioane standard, SP Race cântăreşte doar 8.1kg.

Raleigh SP Team

Pentru 2012 modelul pentru profesionişti SP Team a suferit câteva modificări. Spre deosebire de echiparea Dura Ace la 3900£ vom vedea şi o versiune echipată Ultegra la 2450£ – variantă ce include şi roţi Ultegra.

Modelul pentru echipa de profesionişti Raleigh include gama completă  Dura Ace, roţi RS Eighty şi pipă, tijă de şa, ghidon de la ITM. Şaua San Marco Concor este produsă special pentru echipă. Greutatea pentru acest model este de 7.1kg.

Raleigh Aura

O premieră pentru 2012 o reprezintă noile biciclete pentru femei la preţuri mai mici. Modelul Aura (650£) are un cadru de aluminiu şi o furcă de carbon. Vor fi produse 3 mărimi cu tubul superior mai scurt şi tubul dintre furcă şi pipă mai lung. Cadrul este proiectat astfel încât pot fi ataşate apărători pentru noroi, o opţiune extraordinară pentru a face naveta în alt oraş sau pentru ieşiri iarna. Bicicleta este echipată Shimano Sora cu un angrenaj compact Sora iar şaua este un model specific San Marco Glamour. Greutatea de 10kg nu o face cea mai uşoară bicicletă, dar potrivită pentru acest preţ.

Raleigh Airlite 300 şi Airlite 400

Modelul Airlite 300 are un preţ de 850£ şi este dotat cu Shimano Tiagra cu 10 viteze. Ghidonul, pipa şi tija de şa sunt producţii proprii a celor de la Raleigh iar şaua este un model Spid a celor de la San Marco. Greutatea bicicletei în întregime este de 10kg.

Airlite 400 este mai uşoară cu 300g, dar are şi un preţ un pic mai mare 975£.

 

 

 

sursa : bikeradar.com 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.