Furca RST Gila T7, este un produs entry level al firmei taiwaneze Rapid Suspension Technology. Este o furca simpla, cu doua arcuri si preload, pentru roti de 26”, cu frana disc si V. Are gat de 1.1/8”, cursa de 80mm si greutate de 2,1kg. Demontarea acestei furci este foarte simpla.

Se dezfileteaza suruburile aflate dedesuptul bratelor cu o cheie inbus de 4mm.

Se trage de gat in sus si partea superioara iese usor.

Se inspecteaza interiorul bratelor si daca e cazul se curata. Eu folosesc o carpa infasurata pe o perie circulara de sarma, prinsa in autofiletanta. Peria este lunga si ajunge pana la capatul bratelor. Daca e foarte murdara, se folosesc substante degresante.

Deasupra pistoanelor sunt doua suruburi de plastic ce contin mecanismul de preload. Trebuie o cheie cilindrica speciala, dar in lipsa ei se poate folosi un cleste papagal.

Se scoate preloadul, elastomerul si arcul din piston.

La capatul inferior al tijei este un tampon de cauciuc si un distantier de plastic. Se trag in jos cu mana pana ies de pe tija.

Se scoate tija din piston. Si la capatul superior al tijei este un distantier de plastic. Peste capatul tijei este tras un cilindru de cauciuc in care intra partea inferioara a arcului.

Toate piesele se curata, se inspecteaza si se ung cu un strat subtire de vaselina. Se introduce capul tijei si arcul in cilindrul de cauciuc.

Se infinge preloadul in elastomer, iar elastomerul se infileteaza in capatul superior al arcului. Tot ansamblul se introduce in piston, apoi se monteaza distantierul si tamponul la capatul tijei. Se infileteaza surubul cu preloadul in capul pistonului. Puneti putin ulei pe filet.

Pistoanele se ung cu vaselina si se introduce in brate. Se infileteaza suruburile in tije, nu inainte de a le unge cu loctite sau alta substanta blocanta.

5 COMMENTS

 1. salut. am si eu o problema cu o furca rst gila pro tnl. avea joc si am desfacut-o. avea plasticele alea cilindrce care dirijeaja pistoanele crapate. pot gasi undeva acele plastice?

 2. salut, am o furca Suntour XCR -E,75 Travel, in capatul de jos al furcii are 2 suruburi inbus, primul l-am desfacut iar al doilea nu vrea sa iasa, se invarteste in gol. Aveti vreo idee cum sa il scot afara?

 3. Multam frumos pentru tutorial.
  Am intampinat o problema, si anume, cand incerc sa desfiletez suruburile cu cheia imbus de 4, acestea se invart in gol. Am desfacut mecanismul de preload ca sa vad daca pot bloca in vreun fel rotirea in gol, dar nu am gasit o solutie.
  Ai vreun sfat care ma poate ajuta ?
  Multumesc,
  Marius

 4. Suruburile se infileteaza in tijele din interior. Uneori se desfileteaza fara probleme, dar cateodata se invart odata cu tijele. Solutia este sa tineti tija pe loc. La unele modele e nevoie de o cheie (bit) inbus fixata in varful unui prelungitor lung.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.