Un articol scris de sotia mea Alina, despre prima noastra tura cu tandemul nou.

Imi place foarte mult sa calatoresc pe bicicleta, pe drumuri fara trafic, prin munti si paduri. Aproape in fiecare weekend eu si sotul eu facem cate o plimbare la padure sau la iarba verde. Uneori ne mai insotesc si cativa prieteni.

Am hotarat ca intr-un weekend sa facem o tura mai lunga, de trei zile, la Gura Humorului si prin imprejurimi. Le-am convins si pe surorile mele, Adina si Dana sa vina cu noi. Pentru ele era prima tura mai lunga de o zi si prima noapte la cort. Sambata dimineata m-am trezit si am coborat la garaj. Sotul meu Luci era deja acolo pregatindu-mi o surpriza neasteptata. Un tandem nou si frumos, din aluminiu, cum imi doream de mult. Stiam ca Luci lucra in secret sa-l construiasca, dar nu stiam ca il terminase chiar inainte de aceasta tura.

Au sosit si surorile, am pus bagajele pe biciclete si am pornit. Aveam cu noi jumatate din casa – cort, saci de dormit, saltele, paturi, folii, haine, aragaz, gratar, scule si unelte, mancare pentru 3 zile si multe altele. La tandem legasem si o remorcuta, construita tot de Luci. Toata lumea se uita dupa noi si ne facea semne.

Se spune ca prima tura este intotdeauna mai speciala si mai aventuroasa. Si noi am avut parte de intamplari interesante iar incepatoarele mele surori si-au primit botezul cicloturismului din plin. Luci a ales de acasa un traseu mai scurt ca sa le menajeze pe cumnatele lui. Din Suceava am pornit spre Moara si am fi trebuit sa ajungem la soseaua dintre Falticeni si Gura Humorului. In Moara, la sfatul unor localnici, am trecut pe un drum de tara, cu pamant, lut si noroi care ne-a terminat si fizic si phisic. Desi avea maxim 200m, a durat mai mult de o ora sa trecem. Noroiul era foarte lipicios noi alunecam, iar rotile bicicletelor se blocasera complet. Noul nostru tandem arata ca dupa razboi. Dupa ce am trecut am gasit un parau, am spalat bicicletele si in scurt timp am ajuns la sosea.

Aici am constatat ca suntem pe un drum gresit si dupa ce am intrebat un localnic am primit si confirmarea. In loc sa ajungem pe soseaua Falticeni – Gura Humorului, am ajuns pe soseaua Suceava – Falticeni. Dupa jumatate de zi de pedalat am ajuns unde am plecat. Abia acasa s-a dumirit Luci ce se intamplase, ca uitase sa-si ia harta. Langa Suceava sunt doua localitati cu nume asemanatoare, Moara Carp si Moara Nica. Noi am intrat in Moara gresita si am ajuns in alt loc, practic ne-am indepartat de traseu.

Fara sa ne lasam intimidati am schimat planul si am ales noi coordonate. Spre Falticeni si de acolo direct la Humor. Un drum lung dar pe care il cunosteam bine. Pe drum ne-am intalnit cu un cicloturist francez, care avea si el o remorcuta plina cu bagaje. Ne-am oprit, am vorbit cu el si spre marea noastra mirare ne-a spus ca se indreapta spre Veresti sa ne intalneasca pe noi. In Sibiu se intalnise cu niste prieteni de-ai nostri care ii dadusera adresa noastra. Ghinionul nostru – norocul lui. Daca nu greseam drumul, nu ne intalneam cu el si s-ar fi dus degeaba in Veresti.

Pana la Gura Humorului am pedalat voiniceste, desi era cald, eram obositi si batea vantul din fata. Adina avea rota din spate moale si trebuia sa o umfle din cand in cand. Iar ca bonus se imbracase cu haine largi care se umflau ca velele sub vantul frontal. Am ajund pe la 8 seara, exact cand roata Adinei s-a dezumflat de tot. Ne-am indreptat pe jos spre campingul de la Arinis gandindu-ne la cort, saltele si mancare. Cand sa trecem raul, alta surpriza, tot neplacuta – la capatul podului era montata o portita batanta cu patru laturi, prin care nu se putea trece cu bicicleta. Pana la celalt pod trebuia sa traversam tot orasul, asa ca resemnati am campat pe acel mal, la marginea parcului, langa niste gropi cu gunoaie. Macar am avut de unde lua hartii, cartoane si vreascuri pentru foc.

Dupa o binemeritata odihna a doua zi am strans tabara si ne-am mutat pe celalalt mal, in campingul Arinis. Pana sa ajungem acolo a inceput sa ploua si a tot ploua aproape toata ziua. In loc sa vizitam manastirea Voronet si Humorul, am stat in cort si am mancat seminte. Intre doua averse mai ieseam si incercam sa aprindem focul. Luni am pornit spre casa, unde am ajuns fara incidente, exceptand cazatura Adinei intr-un sant. A avut noroc, si-a rupt doar pantalonii.

Cand am ajuns acasa ma asteptam ca Adina si Dana vor lasa bicicletele si vor spune ca nu vor mai merge niciodata cu noi, in schimb ele au intrebat:
– Cand mai facem o tura?

5 COMMENTS

  1. Foarte tare scurta aventura. Eu nu reusesc in nici un chip s-o conving pe madra mea macar sa se urce pe bicicleta, o tura cu ea iese clar din discutie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.