Mai pe romaneste este vorba de un butuc cu dinam incorporat si frana pe tambur. Sturmey-Archer este prima firma care a scos pe piata acest nou model de butuc. De cand a fost cumparata de Sun-Race, fosta firma englezeasca si-a adaugat in portofoliu o multime de produse noi. Acest butuc este ideal pentru bicicletele de oras, naveta, agrement, utilitare si de cicloturism.

Butucul este oferit in doua variante, cu diametrul tamburului de 70mm si de 90mm. Ca si la frana pe disc, un diametru mai mare inseamna eficienta sporita la franare. Ambele variante functioneaza la un voltaj de 6V si dezvolta o putere de 2,4W sau 3W.

Butucul de 70mm poarta denumirea de de X-FDD. Are carcasa din aluminiu si o greutate de 1220g. Axul este plin cu strangere cu piulite si grosime 9mm. Lungimea totala a axului  este de 140mm, iar intre piulitele interioare 100mm, cu flansele de 90mm diametru.  Axul se invarte pe rulmenti capsulati, intregul butuc  este sigilat, fiind foarte util in orice conditii. Este oferit doar in varianta cu 36 gauri.

Butucul de 90mm, XL-FDD, are aproape aceleasi specificatii ca si fratele mai mic. Difera doar flansele de 109mm si greutatea de 1350g.

Cu un astfel de butuc nu mai exista riscul de a ramane fara baterie la far, iar franerea nu pune probleme indiferent de vreme.

2 COMMENTS

  1. Iar pretul este?
    Vreo €91.28 varianta “de lux”/top cu 6v-3watti si 90mm diametru tambur pe site-ul sjcycles.co.uk!
    Fii mai detaliat mai LUCIAN!Cum mai sunt drumurile pe la Veresti?
    😉

  2. Cand am scris articolul, butucul inca nu era la vanzare.

    In Vereşti si in satele imprejmuitoare s-a asfaltat iar traficul este foarte redus!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.