O alta noutate oferita de Sturmey-Archer este un butuc fixed gear cu viteze integrate. Butucul S3X ofera 3 viteze cu o crestere a rapoartelor de 160%. Prima treapta e de 20% si a doua de 33%.

Butucul are o caseta canelata, scurta si filetata. Pe ea se pot monta pinioane cu filet sau cu caneluri. Pinionul de 1/8” este disponibil in diferite marimi, de la 13 la 22 dinti. Sau se poate opta pentru pinion de 3/32” de la 12 la 22 dinti. Cu ajutorul unor distantiere de aluminiu, se poarte regla linia lantului la 42, 43, 44 sau 45mm. Astfel se poate alinia perfect pinionul cu foaia. Pe filetul butucului se poate monta si un pinion freewheel.

Butucul are ax plin cu piulite si saibe speciale anti-rasucire. Axul are diametru de 13/32”, aproximativ 10mm si are doua versiuni – pentru cadre spatiate la 120mm si la 130mm. Carcasa e din aluminiu 6061, este oferita in 6 nuante (argintiu, negru, auriu, rosu, albastru, mov) si poate avea 32 sau 36 de gauri pe o flansa de 67mm. Greutatea intregului butuc este de 980g.

Schimbarea vitezelor se face prin intermediul unui lantisor, ca la modelele vechi. Maneta de schimbator este disponibila in patru versiuni, pentru capat de ghidon, pentru ghidon , pentru cadru si pentru tija de sa.

Sturmey-Archer ne pune la dispozitie si restul de piese asortate. Un butuc de fata cu ax de 9mm si piulite, angrenaje de la 42 la 48 de dinti in culori asortate, lanturi speciale. Exista si un butuc fixed gear classic, fara viteze.

Deoarece curentul FG capata amploare, aceasta noua gama de piese s-ar putea sa aiba success. Un FG cu trei viteze cred ca e visul oricarui curier.

3 COMMENTS

  1. Si daca bicicleta pe care e montat are 10 KG cu totul? Atunci ce sa mai zic de un MB de peste 15 kg cu roti groase cu care mergi in oras? Totul depinde de scopul lui, suntem oameni diferiti cu nevoi diferite.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.