Moda epilarii pe picioare a starnit, starneste si va starni multe dispute in randul ciclistilor. Epilatii si parosii duc un fel de razboi si se ridiculizeaza unii pe altii.

Cel mai mare procent de epilati se intalneste in randul rutierilor. Unul din motivele invocate de unii ar fi ca picioarele epilate ar fi mai aerodinamice. Ei bine, lipsa parului de pe picioare va va imbunatati performantele cu exact 0%. Altele sunt beneficiile epilarii pe picioare. Masajul ajuta mult la refacerea si relaxarea muschilor obositi. Pe o piele epilata masajul e mai placut si mai eficient. Cremele si unguentele sunt mai rapid absorbite. Pantalonii mulati se muleaza mai bine pe un picior epilat. In caz contrat se freaca de par in timpul mersului si pot provoca iritatii.

In caz de cazatura puteti suferi julituri. Cand parul se va prinde de rana nu o sa va placa deloc. Nu mai zic de dezlipirea unui bandaj, cand leucoplastul se ia cu tot cu par. Pe un picior paros se aduna mai mult praf, noroi, insecte, care in amestec cu transpiratia devine foarte deranjant.

Partizanii celeilalte tabere aduc niste argumente cam subiective impotriva epilarii. Unii spun ca nu s-ar mai simti barbati, altii se tem ca vor fi considerati gay, ca asta e doar pentru femei. Daca va tundeti parul de pe cap si va barbieriti parul de pe fata, de ce nu v-ati rade si parul de pe picioare?

Pentru epilarea picioarelor nu e nevoie de creme, geluri sau lotiuni, un aparat clasic cu lama e tot ce trebuie. Sau o masina de tuns electrica daca aveti. Foarte multi sportiv se epileaza, nu numai ciclistii. La culturism si gimnastica e obligatoriu, dar am vazut si fotbalisti si boxeori epilati.

In final fiecare face ce vrea, eu doar v-am prezentat avantajele. Epilat sau paros, important e sa pedalam si sa fim uniti.

7 COMMENTS

 1. argumentele sunt logice, in cazul unui sportiv profesionist. altfel mi se pare inestetic, nefiresc, exagerat.

 2. 1. leul are coama, leoaica nu. ai vazut cum arata un leu fara coma? arata trist, nefiresc, incomplet, gresit.
  daca esti barbat, da mi se pare normal sa ai par. barbatul e natural, sigur pe el, are o identitate, gusturi si principii formate. nu-l intereseaza cochetaria, moda. iar asta nu insemna sa fii un taranoi.

  2. de ce e exagerat? nu-mi face nimeni masaj daca merg 150 km intr-o zi, si de obicei nu e cazul. merg de placere, nu ma intereseaza cadente, rapoarte, viteze, secunde.

  3. daca epilatul te face sa te simti mai bine, epileaza-te viata e scurta 😀

 3. Un sportiv amator nu se poate epila sau ce? Daca pedalezi, te antrenezi, concurezi e chiar bine sa ai picioarele ‘curate’. Nu-i obligatoriu deci fiecare face ce vrea, eu sunt pro.

 4. Parul iti poate ascunde cicatricele ramase in urma cazaturilor (asta ar fi un avantaj in a avea par pe picioare).

 5. Eu spun ca epilatul pe picioare e 90% gust, placere si 10% e “obligatie” adica treaba cu masajul, rani, leucoplast, etc. Daca cineva se simte bine in pielea lui acoperita sau nu de par e treaba fiecaruia. Cei care spun ca sunt gay cei care se epileaza probabil se scuza ei in avans. ;)) In concluzie: Fiecare comanda la corpul lui ce vrea fie ca le convine la carcotasi sau nu.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.