Printre cei mai buni producatori de anvelope din lume, se numara si firma germana Schwalbe. Gama de cauciucuri Marathon este special conceputa pentru cicloturism pe distante lungi si in conditii grele. Schwalbe Marathon sunt cele mai intalnite cauciucuri pe bicicletele cicloturistilor. Nu sunt nici usoare, nici ieftine, dar rezistenta lor la uzura, pene si taieturi este renumita.

In aceasta categorie sunt mai multe anvelope, unele mai bune decat altele.

–   Marathon – este primul produs din serie. Are nivelul 5 la protectie anti pana, datorita unui strat intermediar de 3mm de cauciuc superelastic, denumit GreenGuard. Are protectie antiimbatrinire AntiAging multumita materialului special Endurance. Se produce intr-o gama foarte mare de dimensiuni de la 16” la 28” si latimi intre 1” si 2”.

–   Marathon Plus – are o protectie mai mare le pene, nivelul 6, datorita unui strat super elastic si rezistent, numit SmartGuard.

–   Marathon Plus Tour – anvelopa versatile cu SmartGuard si nivelul 6 de protectie, conceput atat pentru asfalt, cat si pentru offroad.

–   Marathon Plus MTB – cel mai rezistent cauciuc de MTB la intepaturi si taieturi. Se fabrica doar dimensiunile 26×1,75 si 26×2,1.

–   Marathon Mondial – special pentru cicloturism pe asfalt, drumuri de tara si poteci montane. Cu protectie Double Defense, are nivelul 5, este usor dar rezistent. Inlocuieste din 2012 modelul Marathon XR.

–   Marathon Dureme – incorporeaza o multime de tehnologii: High Density Guard, SnakeSkin Sidewall, RoadStar-Triple-Compound, Double Defense. Special conceput pentru sosea este destul de rezistent si pentru drumuri neasfaltate. Nivelul 5 de protectie.

–   Marathon Dureme Tandem – de doua ori mai rezistent decat Dureme pentru a putea fi folosit pe tandemuri, biciclete utilitare sau expeditii extreme.

–   Marathon Racer – cel mai rapid si mai usor cauciuc din gama. Protectie nivelul 5.

–   Marathon Supreme – e cauciucul suprem pentru cicloturism. Usor si rezistent include tehnologii ca: HD Speed Guard, RoadStar TripleCompound, si pereti LiteSkin. Are protectie nivelul 5 si e doar in varianta folding.

–   Marathon Winter – cauciuc special de iarna cu tinte metalice. Ofera aderenta maxima pe gheata si zapada.

Bineinteles, Schwalbe fabrica si camere pentru toate gusturile. Un cauciuc si o camera buna sunt cele mai importante piese la drum lung.

2 COMMENTS

  1. Aveti idee daca” Marathon Mondial” se gaseste prin magazinele din Romania?
    Si daca avti idee cam ce pret au ?

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.