Firma poloneza Extrawheel e specializata in trailere, bagaje si accesorii pentru cicloturism. A inventat un nou tip de trailer, cel mai simplu si mai usor din lume. Pana acum a dezvoltat doua versiuni, dar prima versiune nu se mai produce.

Trailerul Extrawheel e compus dintr-o roata de 26” in jurul careia e construit un schelet metalic pe care se agata bagajele. Prima versiune are pe laterale doua buzunare mari din plasa. In aceste buzunare se baga doi saci mari, impermeabili si rezistenti. Fiecare sac are o capacitate de 30 litri. Pe lateralele rotii, sub plase, este un paravan din material textil ce impiedica sacii sa se atinga de spite.

Varianta a doua, numita Voyager, a fost mult simplificata si imbunatatita. S-a renuntat la sistemul cu plase, iar scheletul a fost reconstruit. Pe laterale sunt doar doua suporturi ca un portbagaj, pe care se monteaza doua genti speciale. Gentile sunt construite tot de cei de la Extrawheel si sunt disponibile in doua variante, de 60 litri si de 80 litri perechea. Materialul este foarte rezistent la uzura si intemperii.

Ambele trailere au acelasi sistem de fixare pe bicicleta. Axul QR se inlocuieste cu altul special, vandut impreuna cu trailerul. Pe capetele acestui ax se fixeaza furca trailerului. Fixarea se realizeaza prin presare, fara suruburi, cleme sau alte legaturi. Desi pare o fixare fragila, in practica e foarte stabila, rezista si la drumurile neasfaltate si denivelate. Incarcatura maxima recomandata de producator este de 35kg. Se poate atasa pe orice bicicleta si nu influenteaza negativ echilibrul si manevrabilitatea.

Firma poloneza pune la dispozitia clientilor si alte accesorii cum ar fi un stegulet pentru a fi mai vizibili in trafic, aripa de protectie sau diferite axuri si piulite pentru diferite modele de butuci. Roata de pe trailer se poate inlocui dupa preferinte cu alta mai usoara, mai mica sau mai mare. Greutatea variantei noi este de 2,15kg, fara roata si genti. Pretul trailerului fara roata si fara genti este sub 200 euro.

Ca dovada a fiabilitatii acestui trailer, stau zeci de ture efectuate pe distante de zeci de mii de kilometri si prin tinuturi dintre cele mai neospitaliere. Multi cicloturisti au ales acest trailer in expeditii indelungate prin Alaska, Tibet, Africa, Australia, Siberia si alte destinatii grele.

2 COMMENTS

  1. Am si eu o intrebare lamuritoare la acest extrawheel.CUM AS PUTE GASI SAU DE UNDE L-AS PUTE CUMPARA DE UNDEVA DIN ROMANIA…STITI???

  2. In Romania nu gasesti, poate doar la mana a doua.
    Trebuie sa faci comanda la mama lui, in Polonia.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.