De la Cluj ne mutam la Zalau pentru a povesti cu Marius Tirle, fondatorul echipei Alien Cycling Team si organizatorul maratonului cu acelasi nume. O echipa tanara, activand din primavara acestui an, dar care se pare ca vine cu forte si idei proaspete, mai ales ca zona le ofera cele mai pune conditii pentru practicarea mountainbike-ului.

Cum a fost anul 2011 pentru echipa Alien Cycling Team?

2011 a fost un an deschizator de drumuri pentru noi ca si echipa, am avut 12 luni pline de provocari, pline de realizari, care nu ar fi fost posibile fara ajutorul primit din partea membrilor.

Cati membrii are echipa? Poti sa ne povestesti un pic despre ei.
In prezent echipa are 25 de membrii. Am reusit sa ne adunam cei mai pasionati practicanti ai ciclismului din zona Salajului si a Clujului. Suntem persoane care punem suflet in tot ceea ce facem, si nu pot decat sa le multumesc pe aceasta cale membrilor care mi-au fost alaturi in tot ceea ce am realizat in acest an.

La cate concursuri ati participat in 2011?
In sezonul competitional 2011 am participat la cincisprezece competitii printre care mai notabile ar fi: Clujul Pedaleaza, Maraton Medieval Medias, Transalpin Bike Maraton, DHS Corvin MTB Maraton, Show Time Downhill, Rocks’n Roots, Geiger MTB Challenge, Maros Bike Marathon si multe altele foarte interesante.

Cate podiumuri ati ocupat anul acesta?
Am reusit sa ocupam de doua ori pozitia a doua a clasamentului, una in primavara la Trofeul Ardealul (XCC), iar cealalta in toamna la Etapa VI Clujul Pedaleaza(XCC). Din fericire exista concurenta din ce in ce mai puternica la competitiile de Mountainbike si Downhill, fapt ce creste mult nivelul sportivilor din Romania.
Intentionam sa crestem atat nivelul pregatirii fizice si psihice, cat si numarul titularilor din club, unul din scopurile principale fiind promovarea performantei.

Care a fost cel mai bun concurs din acest an – din punct de vedere al organizarii, traseului, premilor?
Nu pot sa zic de un anumit concurs ca a fost cel mai bun, dar pot sa zic ca am fost placut impresionat de Maraton Medieval Medias, Geiger MTB Challenge, Clujul Pedaleaza, Maros Bike Marathon. Totusi tin sa inclin balanta spre Geiger si Maros.

Care a fost cel mai important concurs pentru voi si care va solicitat cel mai mult?
Cel mai important si solicitant concurs din acest an pentru noi a fost la Medias. Traseul nu prezenta o dificultate ridicata daca ar fi sa ne luam dupa diferenta de nivel dar ne-a surprins noroiul, fiind nevoiti sa ne caram bicicletele in spate cam 20-30% din traseu, si probleme tehnice destul de serioase. Dupa acest concurs restul au parut relativ usoare.

Cum va simtiti la sfarsitul sezonului de pedalat? Cum va antrenati iarna?
Ne simtim foarte bine, si continuam sa pedalam chiar daca afara temperaturile sunt mai scazute. Folosim si ruloul, putin la sala dar majoritatea antrenamentelor sunt pe traseu. Din fericire exista in zona Zalau drumuri forestiere care sunt curatate de zapada si se poate pedala fara nici o problema(doar sa ai un echipament adecvat).

Care sunt planurile de viitor ale echipei? Sponsori? Concursuri?
Pe viitor dorim sa aducem sportivii nostri in plin plan, cu rezultate notabile. In ceea ce priveste sponsorii speram ca am onorat ajutorul care ni l-au oferit si pe viitor speram ca vom avea un suport si mai mare din partea lor. Cu aceasta ocazie vreau sa multumesc in special siteului “proficycling.ro” si “Michelin Romania SA punct de lucru <Zalau Anvelope>”
Dorim ca sezonul urmator sa intensificam prezenta noastra la concursurile din tara si poate chiar la cateva din afara tarii.

Fiind responsabil si cu organizarea concursului Alien Cycling Maraton Zalau nu pot sa nu remarc faptul ca am vazut ca l-ati programat deja pentru 27 Mai 2011? Cum a fost la prima editie, care a avut loc toamna? De ce schimbarea pentru luna mai?
Alin Cycling Maraton Zalau este un vis devenit realitate. De mai mult de zece ani visam la organizarea unui asemenea concurs la noi in Zalau, iar anul acesta am reusit. Este adevarat ca am facut si sacrificii dar a meritat efortul. Ne-am  bucurat cand unii concurenti ne-au laudat si au sustinut ca sunt alte concursuri in tara care dupa mai multe editii nu au reusit sa ajunga la un asemenea nivel.
Am programat maratonul in primavara pentru a nu mai avea problme din cauza frigului, padurea fiind de foioase, toamna cad frunzele si mascheaza obstacolele, traseul fiind mai periculos.
Prima editie pentru noi a fost una de benchmark, am dat dovada ca suntem in stare sa organizam un concurs MTB. Este adevarat ca am facut si greseli, fapt ce ne va ajuta pe viitor la cresterea nivelului de profesionalism, in competitiile ce le vom organiza.
De asemenea am optat, si vom opta in continuare pentru trei trasee de dificultate 30-50-100km, in special cel de 30km pentru a promova acest sport si in randul celor mai putin initiati in acest sport, amatorilor care vor sa guste din frumusetile concursurilor de mountainbike si sa simta natura in splendoarea ei.
Suntem foarte multumiti de ajutorul dat de autoritatile locale, in special Institutia Prefectului de Salaj care a fos partenerul nostru in organizarea acestei competitii, cat si de Inspectoratului de Politie Judetean Salaj prin Politia Municipiului Zalau – Biroul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj, Crucea Rosie si Serviciului de Ambulanta Salaj.

Planificati si organizarea altor concursuri pentru 2012?
La fel ca in 2011 vom organiza cateva competitii pentru micii biciclisti si vom veni cu o surpriza cat de curand. Deocamdata suntem in negocieri cu partenerii.

Unde pot persoanele interesate sa alfe mai multe despre voi?
Ne gasiti la urmatoarele adrese web:
aliencyclingteam.blogspot.com
mtbmaratonzalau.blogspot.com
urbanracezalau.blogspot.com

 

Foto credit: ciclism.ro, Vlad Sabau, spotfoto.ro, Latiu Bogdan,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.