Marius Karnyanszky, Team Manager-ul echipei  DHS Tibiscus Team,  a avut bunavointa sa raspunda la intrebarile noastre.

Cum a fost anul 2011 pentru cea mai numeroasa echipa din Romania – DHS Tibiscus Team?
Cred că putem spune fără teama de a greşi că pentru noi a fost anul lui Făt-Frumos, în care am crescut cât în alţi 7 ani. Şi spun asta deoarece a fost anul în care am luat parte la cele mai multe competiţii şi am obţinut şi cele mai multe clasări pe podium. A fost şi anul în care ne-am format o echipă mare, am constituit un nucleu de sportivi buni în jurul cărora s-a putut obţine performanţă. Trebuie însă remarcat că DHS Tibiscus Team este o echipă de amatori, de oameni care muncesc sau sunt studenţi (elevi) şi fac ciclism din plăcere, în timpul lor liber, uneori chiar cu rezultate foarte frumoase.

Cati membrii are echipa? Anul acesta ati adus membrii noi, pe cine o sa vedem in 2012 concurand in echipamentul DHS? 
DHS Tibiscus Team are două părţi: una este echipa de concurs, cealaltă echipa suport. Primii au „sarcina” de a aduce rezultate, ceilalţi de a-i ajuta – la o pană, o piesă de schimb, apă sau energizant dacă s-a terminat, multe lucruri mărunte care ajută la obţinerea unui loc pe podium. În echipa de suport îi avem pe acei colegi care au participat la multe concursuri, uneori poate au fost norocoşi şi au obţinut un loc pe podium, dar a căror prioritate nu este ocuparea unui loc pe podium, fie pentru că nu sunt suficient antrenaţi, fie pentru că văd concursurile doar ca participanţi.
Cei care au dorit să se înscrie în clubul nostru au fost în general acceptaţi, şi aici ne referim la unii sportivi care au participat la concursuri de MTB. Noii membri stau mai întâi o perioadă „de probă” în echipa „Just for Fun”, apoi pot trece la echipa suport şi, dacă rezultatele bune continuă, atunci îi cooptăm în echipa de concurs.
Aşa se face că la sfârşitul lui 2011 avem 22 de membri în echipa de concurs, 12 în echipa suport şi vreo câţiva colegi mai tineri de la care aşteptăm să vedem cum merg pentru a decide dacă promit sau nu.
Despre viitorii noştri colegi încă nu pot spune prea multe, am aşteptat să se încheie anul competiţional, să vedem cine şi ce a făcut, urmează ca în luna ianuarie să ne stabilim „politica de personal” pentru noul an.

La cate concursuri ati participat in 2011? Cum vi s-au parut?
Am avut multe participări la concursuri, rezultatele au fost în general bune deşi câteodata nu chiar cele aşteptate. La rezultatele bune şi foarte bune din 2011 trebuie să amintim participările la Maros Bike XCO Cup (5 locuri pe podium), Liman Bike Race (7), Thassos Cup (6), Defileul Jiului (12), Cupa Emmeduesport (6), Cupa Concordia (8), Maraton Medieval Mediaş (6), Maratonul Ţării Gugulanilor-Ţarcu (13), DHS Corvin MTB Maraton (15), Banat Mountainbike Maraton (6), Maros MTB Marathon (6).
Cred că ar trebui menţionat şi faptul că la nici un concurs de MTB din 2011 nu s-a întâmplat să nu avem măcar un loc pe podium. Ba chiar au fost concursuri la care echipa noastră a avut cele mai multe locuri pe podium. Legat de acest subiect trebuie să spun că am un sentiment de amărăciune, citind pe net comentarii răutăcioase legate de rezultatele noastre, unii fiind deranjaţi de faptul că am avut mulţi participanţi şi multe locuri pe podium. Eu personal n-am afirmat niciodată că suntem cea mai bună echipă din România şi nici nu voi spune aşa ceva, având în vedere că suntem cu toţii amatori şi acesta este locul nostru. Există echipe mai bune ca noi, unele chiar profesioniste (atât cât poate fi vorba de profesionalizare în ciclismul românesc), pe care probabil nu le vom ajunge din urmă. Dar ca amatori, ca oameni care muncim 8 ore pe zi sau mai mult la locul de muncă, care ne antrenăm când putem, iar în weekend în loc să ne odihnim mergem la concursuri, consider că am colegi care sunt sportivi foarte buni şi că rezultatele obţinute le fac cinste.
Cum ni s-au părut concursurile din 2011? Multe şi cea mai mare parte frumoase şi de revenit la ele. Poate chiar prea multe – aţi văzut cu toţii că au fost weekend-uri chiar şi cu 2-3 concursuri, era greu să alegi la care să mergi. Probabil că ele se vor selecta pe vitor: cele care se adresează ccliştilor din toată ţara, concursuri mari şi bine organizate, alături de concursuri zonale, accesibile (aproape) oricui, la care să participe chiar şi cei cu puţină experienţă.

Cate podiumuri ati ocupat anul acesta? Cate au fost locul 1 ?
În 2011 am avut bucuria să co-organizăm două concursuri de MTB – Liman Bike Race şi Maratonul Ţării Gugulanilor – Ţarcu, respectiv să participăm la 48 de concursuri, mai ales în ţară dar şi la câteva din străinătate. Colegii mei au ocupat 62 de locuri I, 60 de locuri II şi 46 locuri III (total 168), şi asta numai la concursurile de MTB. Mai avem colegi care sunt ciclişti de şosea, de trial sau DH, cu toţii au adus 192 de podiumuri. Şi dacă îi mai socotim şi pe colegii de la Secţia de Triatlon, care şi ei s-au dat cu bicicleta la aproape toate concursurile, mai „pontăm” 22 de locuri pe podium, şi astfel socotim că în 2011 Clubul Sportiv Tibiscus s-a aflat pe podium de 214 ori (din care 84 de locuri I).

Care a fost cel mai bun concurs din acest an – din punct de vedere al organizarii, traseului, premilor?
Mi-e teamă că n-am să pot răspunde la această întrebare. Ne-au plăcut aproape toate concursurile la care am participat. Probabil fiecare dintre ele a avut ceva al său care să ne facă să revenim: Maros Bike XCO Cup pentru organizarea foarte bună, Liman Bike Race pentru că e un concurs al prieteniei între sportivi, Defileul Jiului pentru că a fost primul la care am câştigat multe locuri pe podium, Maraton Medieval Mediaş pentru că e o tradiţie şi în fiecare an am avut măcar un loc pe podium, Maratonul Ţării Gugulanilor-Ţarcu şi DHS Corvin MTB Maraton pentru că au ieşit bine (respectiv foarte bine) chiar dacă au fost la prima ediţie, Banat Mountainbike Maraton pentru că e un concurs greu dar frumos, Geiger MTB Challenge pentru că îşi merită titlul de cel mai dur concurs, Maros MTB Marathon pentru că a fost ok de la început până la sfârşit.

Care a fost cel mai important concurs pentru voi si v-a solicitat cel mai mult?
Cred că DHS Corvin Maraton. Spun asta pentru că trebuia să arătăm în faţa celor care ne sprijină că am meritat alegerea făcută şi că avem sportivi buni. Ne-a şi solicitat foarte mult, am deplasat vreo 30 de oameni acolo – concurenţi, staff tehnic, fotografi dar a meritat şi cred că aprecierea de care s-a bucurat concursul, aşa cum rezultă din comentariile de pe net, se pliază pe părerea mea că a fost un eveniment important atât ca organizare cât şi din partea noastră ca participanţi.

Cum va simtiti la sfarsitul sezonului de pedalat? Cum va antrenati iarna?
Aş putea spune că suntem obosiţi. A fost un a greu şi frumos, dar în sport nu poţi să te opreşti din antrenamente. Ele continuă, fie la sala de antrenament, pe trainer, la înot sau la munte pe schiuri. Combinate cu întreţinerea şi îmbunătăţirea bicicletei, vor asigura un sezon şi mai bun în 2012.

Care sunt planurile de viitor ale echipei?
În primul rând, noi sperăm să fim sănătoşi şi să putem participa în 2012 măcar la tot atâtea concursuri frumoase ca în 2011. Evident, ne dorim şi rezultate pe măsură, dar asta numai cu mult antrenament şi multă susţinere financiară şi tehnică. Probabil vom mai repeta câteva din concursurile din străinătate, dar baza rămâne tot pe cele din ţară.

DHS a organizat la Deva primul DHS Corvin Maraton anul acesta, ne poti spune la ce data se va desfasura concursul anul acesta?
La aceasta intrebare il las pe Lucian Contras sa raspunda la aceasta intrebare intr-un alt interviu.

Ce alte concursuri mai organizati? Si cand?
Pentru 2012 ne-am gandit sa continua colaborarea cu colegii de la Asociaţia Altitudine, Clubul Concordia şi Asociaţia BikeAttack în vederea organizării Maratonului Ţării Gugulanilor – Ţarcu (MTB-în vară), dar şi cu colegii de la Atletic Club Maraton pentru bikeMaratonul Timişoara (şosea-în toamnă). Avem de asemenea în plan un eveniment de trial – dirt – bmx, condiţionat de realizarea parcului de biciclete din Timişoara, dar aici sunt multe autorităţi implicate şi nu ştim cum va merge treaba.

Ce spun sponsorii? Sunt multumiti de evolutia voastra ca si echipa?
Până acum da. Am obţinut feed-back-uri pozitive la fiecare întâlnire (face-to-face, pe net sau telefonică) dar mai ales la DHS Bike Fest din septembrie. Sperăm să rămână tot aşa şi pe viitor.


Foto credit: ciclism.ro, DHS Tibiscus Team

3 COMMENTS

  1. vreau sa adresez echipei un calduros”LA MULTI ANI 2012″! pe f.multi ii cunosc,am participat alaturi de ei la curse in 2011 si nu au fost putine,17 ptr mine,mai multe ptr.ei. vreau sa spun ca cele doua curse organizate de ei,gugulanii si hunedoara au fost extra,fara indoiala ca nu voi lipsi in 2012 de la ele,cu conditia sa fiu sanatos,ca tot intrai in 26 ani…(hait!am tastat invers)

  2. Salutarii echipei Tibiscus pe anul2012 La multii Ani Succes la concursurile din2012

  3. Eu locuiesc si lucrez in Sabadell Barcelona si fac parte din echipa club ciclista dell valles ma bucur mult sa vad ca n deva in afara faptului ca avem o fabrica de biciclete la Sintuhalm avem si o echipa de ciclism care sint sigur ca se confrunta cu multe prob,as dorii sa stiu daca in perioada August Septembrie avetii antrenamente ca sa stiu daca imi aduc bicicleta sau daca suntetii in concedii cum este normal exista un loc unde se poate face spiding la un nivel normal in Deva.Multa Bafta Daca doritii sa va punetii in contact cu mine puteti prin e mail sau tel digi0034642829929 in zilelecind sint in spania deoarece lucrez ca sofer

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.