Tamas Kovacs, Brand Manager Merida, sponsorul echipei NoMad Merida Racing Team ne-a raspuns si el la cateva intrebari, ca si completare a interviului cu Daniel Sardan.

De unde a venit ideea de a sponsoriza o echipa in Romania?
Merida este un brand cunoscut pe plan international care finanteaza o echipa de top. In Romania aveam de mult timp in gand sa formam o echipa sub numele de Merida Team dar nu reusisem sa gasim un partener capabil sa faca acest lucru. Anul trecut l-am intalnit pe Daniel Sardan si am realizat ca el este partenerul de care aveam nevoie. Impreuna cu cel mai mare retailer Merida din Romania (Veloteca) am pornit la drum in primul an competitional pentru NoMad Merida Racing Team. A fost primul an… o sa vedem mai multe in 2012!

Cum te simti in postura de sponsor al NoMad Merida Racing Team? Esti multumit de rezultatele lor?
Da! Primul an a fost extraordinar, cu peste 30 de curse, foarte multe clasari pe podium si clasari bune la toate evenimentele. Daniel face o treaba foarte buna cu echipa.

Care sunt planurile de viitor? Intentionati sa majorati contributia financiara pentru echipa?
Da, o sa investim mai mult in echipa. Vom avea si rideri noi in 2012. Vrem sa ne axam pe noul trend in ciclism, bicicletele 29-er. Acesta este si motivul pentru care Daniel Sardan va fi imaginea noastra pentru bicicletele Merida 29-er in Romania.

Sunteti implicati si in alte activitati in Romania?
Bineinteles, suntem distribuitor exclusiv in Romania nu doar pentru Merida ci si pentru Ritchey, Birzman, CST si alte brand-uri.

Cum vezi evenimentele de ciclism din Romania? Exista loc de crestere si imbunatatire? Cum ai compara evenimentele de aici cu cele din Ungaria?
Prima Evadare a doborat toate recordurile cu un numar incredibil de participanti pe o vreme ploioasa si rece.
Sunt bucuros sa vad o schimbare importanta in bine atunci cand vorbim despre concursurile din Romania. Imi amintesc ca in 2006, cand am inceput activitatea in Romania, erau doar 2 sau 3 maratoane cu maxim 200 de ciclisti la start. In 2011 au fost multe evenimente cu 400-500 de ciclisti la start iar la evenimentul de langa Bucuresti au fost 1.500. Numerele spun totul!
In Ungaria avem multe curse de cyclo-cross, avem o serie nationala si avem Top maraton. La fiecare eveniment de top avem cca. 1.100 – 1.200 de participanti. Interesant de mentionat este faptul ca in aceasta toamna in Romania au fost mai multe evenimente decat in Ungaria.

Un mesaj la sfarsitul anului pentru riderii romani?
Pedalati mai multi si mai mult! Bucurati-va si respectati natura! Va doresc o vreme frumoasa in turele voastre! Incercati sa evitati intalnirile cu ursi si cu caini salbatici!

Foto credit: arhiva personala Kovacs Tamas, ciclism.ro

1 COMMENT

  1. Nici că se putea un om mai potrivit pentru promovarea bicicletelor 29-er. Că prea erau mici de el cele 26-er!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.