Am stat de vorba si cu Daniel Sardan, managerul echipei NoMad Merida Racing Team, pentru a afla si parerea lui despre anul 2011, primul lor an de existenta, si ce ne vor pregati pentru noul an.

Cum a fost anul 2011 pentru echipa NoMad Merida Racing Team?
A fost primul an al existenţei noastre, am invatat si făcut mai mult decît ne aşteptam. Pentru început cred ca am depasit obiectivele stabilite iniţial si aici mă refer la numarul de concursuri propuse, podiumuri, vizibilitate si alte activitati de promovare a ciclismului.
A fost un an frumos in care ne-am simtit bine ca echipa si aici pe langa coechipieri ma refer si la partenerii noştri de la BikeFun/Merida, la magazinul de biciclete Veloteca si la Nutricult.ro/High5. Am fost mult mai motivati cu ei  fiind alaturi de noi.

Cati membrii are echipa? Am vazut ca au fost ceva schimbari in echipa? Pe cine o sa vedem in 2012 concurand alaturi de voi?
In sezonul 2011 am fost 9 membri si pentru 2012 aproape ca ne vom dubla. Zsuzsa a venit la noi si incercam sa o sustinem cat putem de mult pentru ca e aproape singura din Romania care are perspective pe plan international avand in vedere varsta (15 ani) si rezultatele de pana acum. Marin Marian, Robike, Andrea Sandor, Stefan Anghelache s-au alaturat, iar restul o sa-i comunicam la inceputul anului pe site-ul echipei www.nomad-team.ro si pe pagina de facebook http://www.facebook.com/nomadmtb.

La cate concursuri ati participat in 2011?
Am luat parte la 38 de competitii din care 3 in afara tarii.

Cate podiumuri ati ocupat anul acesta? Cate au fost locul 1 ?
45 de podiumuri din care 23 au fost locuri 1.

Care a fost cel mai bun concurs din acest an – din punct de vedere al organizarii, traseului, premilor?
Excluzand Prima Evadare din discutie pentru ca as fi subiectiv si are intr-un fel alta dimensiune cred ca sunt cateva concursuri in Romania unde organizatorii sunt parte din sportul asta, il simt si stiu ce fac mai ales pe partea tehnica. Promovarea din pacate este limitata mai mult in mediul celor care deja stiu despre ce e vorba. Aici cred ca-si face treaba Prima Evadare aducand o infuzie majora de oameni noi deschisi catre acest gen de miscare.
Aceste concursuri, cum spuneam, sunt foarte aproape unul de altul. Fiecare are anumite plusuri. Daca Geiger are un traseu mai tehnic, Mediasul are o zona de start/finsh care creaza atmosfera. Daca unul are premii mari altul iti lasa amintiri mai placute din cauza fotografiilor spectaculoase. E o diferenta destul de mica si depinde de preferintele fiecaruia. Maros este unul din concursurile care mi se pare ca ar lua printre cele mai multe puncte la cele 3 categorii din intrebare.

Care a fost cel mai important concurs pentru voi si va solicitat cel mai mult?
Fiecare dintre noi a avut obiectivul lui. Nu cred ca pot generaliza pentru intreaga echipa. In Austria a fost destul de solicitant datorita probei de 120km sau poate la Ranca cand ne-a prins pe multi furtuna in golul alpin, sau la Fara Asfalt pentru mine fiind proba de stafeta asteptarile celorlalti si noroiul greu au facut destul de dificila situatia.

Cum va simtiti la sfarsitul sezonului de pedalat? Cum va antrenati iarna?
Daca ma uit acum in urma aproape in fiecare weekend a fost cate un concurs si o aventura pentru fiecare dintre noi. Am intrat in hora asta si ne-am oprit tarziu in toamna. Cred ca majoritatea am fost putin obositi si meritam o pauza. Saptamanile acestea am iesit mai mult la plimbare. O parte din noi am fost si am curatat traseele de la Prima Evadare si Skoda Velo Challenge. La ambele am imbunatatit marcajul cu sageti ca sa ramana de antrenament pentru cei care vor sa iasa si in perioada asta.

Care sunt planurile de viitor ale echipei?
Vrem sa definim forma finala pentru sezonul urmator si sa ne cristalizam putin. O sa facem in curand si un calendar al competitiilor la care o sa participam. Avand in vedere ca vor fi o multime de concursuri o sa incercam sa evitam “competitiile teapa” care promit anumite conditii participantilor dar nu sunt capabile sa ofere ce au promis. In momentul in care venim la un concurs, ca si anul trecut, il promovam pe site printr-un articol si putem aduce si alti parteneri media, foto etc.
O sa incercam sa acoperim mai multe concursuri si in afara tarii pentru a diversifica putin.

Fiind responsabil si cu organizarea concursului Prima Evadare ne poti spune cand l-ati programat? Ce ati programat anul acesta, soare sau tot ploaie?
Se pare ca la Prima Evadare ploile si baile de noroi vin la pachet in ultimul timp si fac sa arate totul ca o adevarata evadare in care doar unii reusesc, transformand ceea ce se dorea a fi cel mai usor maraton in unul din cele mai dificile. Intr-un fel a fost bine pentru ca a ridicat probleme si celor mai buni dar imi pare tare rau pentru cei care sunt la inceput si nu au satisfactia cursei terminate si care vor crede ca sportul asta poate fi prea dur pentru ei.
Anul acesta o sa se desfasoare pe 13 sau 20 mai.

Momentan inca incercam sa asamblam cumva filmul dar este foarte greu fiind enorm de multe ore filmate si cred ca in Romania inca nu avem pe cineva specializat pe filme de acest tip. Dupa vizualizarea a peste 10 ore de material mi-am dat seama ca poate fi facut cate un filmulet cu fiecare din participanti sau cel putin cu primii 100 care apar mai des in diferite puncte de pe traseu.

Planificati si organizarea altor concursuri ptr 2012?
In afara de Prima Evadare si parteneriatul cu MBike pentru Skoda Velo Challenge o sa mai fie un concurs de XCO. Mai multe detalii o sa va dam la momentul oportun.

Cine va ajutat in acest sezon si va va sustine si in 2012?
Merida dupa cum spune si numele echipei este unul din principalii parteneri si de la ei avem biciclete sau biciclete reduse in functie de nivelul fiecaruia, reprezentantul pentru Romania si Ungaria fiind BikeFun.
Magazinul de biciclete Veloteca care spre bucuria noastra imbratiseaza din ce in ce mai mult partea de mountainbike si ne sprijina cat pot de mult.
Nutricult.ro ne asigura cu produsele HIGH5 partea de energizare, hidratare si recuperare pentru antrenamente si competitii.
Prin BikeFun mai avem suportul celor de la Lazer Helmets, Sigma, cauciucurile CST, componentele de la Ritchey, lanturi de la KMC si scule de la Birzman.

Un mesaj la sfarsitul acestui interviu?
Da! Sarbatori Fericite!

Foto credit: ciclism.ro, NoMad Merida Racing Team

2 COMMENTS

  1. Doresc la toata echipa care este si care se va mai adauga, multa,multa sanatate si la cat mai multe podiumuri. Ma bucur ca echipa Merida are un om ca Daniel Sardan in frunte,omul potrivit la locul potrivit.Va salut pe toti si sa auzim de bine.Doamne ajuta.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.