Unii ciclisti evita sa poarte casca de protectie, deoarece e mare, incomoda si greu de depozitat. Pentru acestia voi prezenta doua modele de casti de ciclism pliabile.

Primul model de casca pliabila se numeste Beetle Cycle. Aceasta casca are protectii detasabile pentru soare si pentru ploaie, care pot fi montate si demontate dupa nevoie. Partea din spate se pliaza spre interior, micsorand mult volumul si putand fi depozitata cu usurinta in spatii mici. Cantareste 420g, iar dimensiunile sunt 256x210x176mm. A fost conceputa de designerul francez Paul Loury si a primit si un premiu de design.

Al doilea model se numeste Stashkit. Lateralele acestei casti se pot plia in interior, obtinandu-se o micsorare de 40% a volumului ocupat. Astfel se poate introduce mult mai usor in orice geanta, rucsac sau borseta. Desi producatorul a declarat ca e la fel de sigura ca orice casca, in SUA nu a fost aprobata spre vanzare. In Europa a fost disponibila in magazinele online la un pret de aproximativ 40 euro. In prezent nu se mai fabrica.

2 COMENTARII

  1. ce e asa greu sa depozitezi o casca ? eu o las agatata de ghidon. Asta pliabila arata ca un filtru de aer de tractor,nu vad de ce ar lua-o cineva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.