Am ramas datori de anul trecut cu cateva interviuri asa ca am revenit in forta in noul an si stam de vorba cu Zoltan Toth, managerul echipei Garage Racing Team din Baia Mare.

Cum a fost anul 2011 pentru echipa Garage Racing Team?
Anul 2011 a fost un an plin de evenimente la care am participat ca sportivi si ca organizatori. Ca sa incep cu partea de organizare , echipa Garage Racing a reusit sa oganizeze pentru prima data un concurs de XCO pe un traseu tehnic si totodata spectaculos si bine cunoscutul concurs de DH, care in acest an a fost de UCI Clasa 3.
In cea ce priveste participarile la concursuri am participat la majoritatea concursurilor de maraton MTB din tara si la cateva maratoane prestigioase din Austria, Italia si Ungaria. Dar am fost bine reprezentati si la concursurile de Triatlon, Duatlon si Orientare pe MTB din tara.

Cati membrii are echipa? Povesteste-ne un pic despre ei?
In prezent echipa are 25 membrii din care 15 sunt rideri de XCO-XCM si 10 rideri de DH.
Membrii nostrii nu se dau batuti nici la concursurile de schi de tura, de aventura, de orientare, de triathlon sau de duatlon.

La cate concursuri ati participat in 2011?
In mare, sigur ca au fost peste 30 de concursuri pentru ca am participat la toate maratoanele organizate in tara si la 4 inafara tarii. Pe langa maratoane am participat la competitiile de XCO, DH, Triatlon, Duatlon ,Orientare pe Mtb si Raid de aventura.

Cate podiumuri ati ocupat anul acesta?
Statistic va pot spune ca in total am urcat de 57 de ori pe podiumuri din care avem 21 de locuri intai.
Aici pot incepe cu rezultatele deosebite aduse clubului de catre Trif Eva Linda care la toate maratoanele la care a participat a urcat pe podium. Sa nu uitam de Mircea Fanatan care este un adversar de temut printre raideri DH din tara obtinind locul 5 la Nationalele DH de la Bunloc. Cel mai bun tanar este Dobai Joltvinschi Robert, care la concursurile la care a participat a fost pe podium spre surprindera “veteranilor”. La tiatlon am fost reprezentati de Pop Eliza Oana care a fost pe podium la fiecare concurs la care a participat si in final a castigat Bioeel Triathlon Grand Prix 2011. Din pacate inca nu am ajuns sa luam cea mai stralucita medalie, cea de aur si sa sarbatorim un Campion National.

Care a fost cel mai bun concurs din acest an – din punct de vedere al organizarii, traseului, premilor?
Este o intrebare fireasca dar este foarte greu de raspuns, eu daca dau raspuns in numele echipei poate nu exprim chiar toate opiniile dar va spun ca din afara e Salzkammergut-Trophy si din tara sunt Geiger MTB Challenge si Maros Bike Marathon, evident la maraton. In schimb la XC intodeauna Paltinisul a fost cel mai bun.

Care a fost cel mai important concurs pentru voi si va solicitat cel mai mult?
Cele mai importante pentru club sunt concursurile la care se pot obtine titluri, din pacate nu am participat decat la Campionatul National de Maraton si de Downhill. Totusi sunt concursuri la care renumele concursului ne obliga si ne solicita la maxim.(de exemplu Maratonul Baia Mare fiind organizat pe terenul nostru de antrenament; si cel mai solicitant din 2011 a fost Maratonul Medieval Medias din cauza NOROIULUI).

Cum va simtiti la sfarsitul sezonului de pedalat? Cum va antrenati iarna?
De obicei la sfarsit de sezon ne simtim obositi dar totodata nerabdatori sa inceapa noul sezon. Chiar de asta ne pregatim prin toate formele posibile prin ture de treking, schi, in sala pe home trainer sau spinning.

Care sunt planurile de viitor ale echipei?
Ne dorim sa obtinem cat mai multe medalii, sa crestem din toate punctele de vedere, dorim sa organizam concursuri la nivelul la care ne dorim si noi sa participam, sa cautam noi talente si sa promovam ciclisti de valoare pentru viitorul ciclismului Romanesc.

Organizati un concurs de XC Back 2 the Roots si unul de DH Rocks’n Roots, cand le planificati in 2012?
Concursul de XC Back 2 the Roots sau Cupa Garage Racing va fi organizat de noi in 21-22 Aprilie 2012 in localitatea Baia Sprie. Va fi a doua editie si vrem sa ridicam stcheta din toate punctele de vedere.
Rocks’n Roots este un concurs deja apreciat in randul riderilor DH din Romania, acest concurs va ajunge la a treia editie si va fi organizat in 28-29 Iulie pe partia de schi de la Mogosa.

Cine va sustinut in sezonul de anul trecut si va va sustine si in 2012?
Avem mai multi sponsori dintr-e care amintim cel mai importante: Escalia Craus, Maratonic (importatorul energizantelor Perotonic), Profi Cycling Zalau, Bikelube (importator Finish Line, Swiss Stop, Ked), Bikeshop Baia Mare, Pietraria Boros, Coramet, Bonis Dental, Primula srl, Narghila, Arhimedes.ro aceste firme au ajutat echipa si vor sa sustina echipa si in anul 2012.
Multumim tuturor pentru ajutorul acordat.La multi Ani!!!

 

Foto credit: arhiva Garage Racing Team, ciclism.ro

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.