Desi mai putin cunoscuta la noi, firma American Clasic fabrica produse de top. Printre ele se numara si rotile de cursiera 420 Aero 3.
Primul lucru care iti sare in ochi este roata din spate. Aspectul este foarte elegant datorita impletirii spitelor intr-un mod original. Pe partea dreapta spitele sunt incrucisate in trei, iar pe partea stanga sunt dispuse radial. In plus, pe dreapta sunt 16 spite, iar pe stanga doar 8, astfel ca o spita de pe stanga se fixeaza pe janta intre doua de pe dreapta. Astfel se formeaza 8 grupuri de cate 3 spite. Roata fata e spitata radial, cu distante egale intre spite.
Butucul spate are o forma mai speciala, cu flansa dreapta mult mai mare decat cea stanga. Datorita acestei forme, spitele se pot tesiona egal pe ambele parti, rezultand o roata mult mai solida si rigida. Axul de pe spate are in interior o grosime de 17mm si rulmenti mai mari, obtinandu-se o rezistenta crescuta. Clichetii au un design inovator, permit o cuplare foarte rapida si sunt silentiosi. Butucul fata, numit Micro 58, este foarte subtire si cu flansele joase, dar groase. Ambii butuci sunt cu rulmenti ceramici, pentru  o rulare lina si rezistenta mare.
O alta inovatie gasim la rotorul butucului. Pentru a micsora greutatea, rotorul este construit din aluminiu. Dar rotoarele din aluminiu au viata scurta, iar cele din otel sunt cam grele. Inginerii de la American Calssic au gasit o solutie de compromis. Crestele rotorului sunt dublate de o intaritura din otel. Greutatea ramane scazuta, iar durata de viata creste, deoarece canelurile pinioanelor nu mai pot deforma rotorul . Se poate opta pentru rotor compatibil cu pinioane Shimano si Sram de 9-10 viteze, sau Campagnolo pentru 9, 10 sau 11 viteze.
Janta dubla de aluminiu are un profil de 34mm, cantareste 420g si este pentru anvelopa clasica cu camera. Constructia jantelor este de exceptie, vopseaua impecabila, suprafata de franare este slefuita, iar gaurile perfect prelucrate. Spitele sunt aplatizare pentru a taia aerul mai usor si au nipluri de aluminiu. Inchiderile rapide ale butucilor sunt din titan. Totul este concept pentru aspect si performanta.
Rotile sunt disponibile in doua variante coloristice. Se poate opta intre jante albe cu butuci rosii, sau jante negre cu butuci albi. Se pot folosi in mai multe ramuri din ciclism, sosea, triatlon, catarari, chiar ciclocros. Rigiditatea lor le face ideale pentru catarari in forta si accelerari bruste si sunt suficient de rezistente si pentru offroad. Roata fata cantareste 663g iar roata spate 867g. Pretul lor este in jur de 2500 lei, un pret bun pentru un set de 1530g.

2 COMENTARII

  1. Flansa dreapta este normal sa fie asa de mare pt. ca sistemul de antrenare al rotorului cu butucul este realizat prin clicheti si nu prin role zimtate (ratchet-system) cum au cei de la DT Swiss.
    Flansa stanga este mult mai mica, adica egala cu cele de la roata din fata, pt. ca acolo avem inspitare radiala asa cum are roata din fata si nu din alte motive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.