Trek Bicycle Corporation a sponsorizat atât Leopard Trek cât şi RadioShack-Nissan sezonul trecut aşa că nu a fost nici o surpriză că atunci când cele 2 echipe au fuzionat compania din Wisconsin a rămas ca sponsor şi pentru 2012.

Rutierii de la Leopard Trek nu trebuie să facă nici o ajustare căci în afară de aspect, echipamentul este aproape acelaşi cu cel din 2011. Piesa centrală este cadrul Trek Madone 6.9 SSL, echipat cu Shimano Dura-Ace Di2.

Bicicletele echipei conţin o gamă largă de componente şi accesorii din cadrul mărcii care aparţine tot de Trek şi anume Bontrager. Printre aceste componente se numără noile roţi de carbon Aeolus, ghidonul, pipa, şaua şi chiar banda de pe ghidon. Bontrager furnizează, de asemenea, şi ciclocomputerele DuoTrap cu senzori pentru cadenţă şi viteză.

Cauciucurile sunt de la Schwalbe, iar suportul pentru bidon este Trek BAT. Aceasta din urmă este o alegere ciudată întrucât este una dintre cele mai ieftine opţiuni din această categorie, dar una care are mai mult sens dacă te gândeşti la greutatea rezonabilă şi prinderea foarte sigură.

Bicicleta liderului echipei, Andy Schleck, pare să fie neschimbată faţă de cea din Turul Franţei 2011 atât în ceea ce priveşte construcţia cât şi poziţia. Probabil greutatea acesteia va fi la limita impusă de UCI de 6.86kg.

Replici ale acestui model vor fi produse de către cei de la Trek pentru publicul larg. Preţul va fi undeva la 11.686$.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.