La orice disciplina din ciclism se intampla accidente. Chiar si cei mai experimentati ciclisti pot suferi cazaturi soldate cu rani. Chiar si o zgarietura mica poate sangera abundent si se poate infecta, cauzand probleme mai mari. De aceea e bine ca in orice tura sa avem cu noi o mica trusa de prim ajutor.

Continutul trusei poate sa difere in functie de tipul turei si preferinte personale. Dar e bine sa contina urmatoarele articole.

– Plasturi, se gasesc la orice farmacie, sunt de diferite marimi, foarte utili in zgarieturi si taieturi.

– Bandaje de tifon, in caz de julituri pe arii extinse. Se gasesc in farmacii si bandaje mai speciale, care nu se lipesc de rana.

– Leucoplast, pentru a fixa bandajele. E util si la alte probleme, la fixarea unui portbagaj rupt sau lipirea unor echipamente rupte.

– Servetele umede, bune pentru curatat ranile, spalat mainile si la igiena generala.

– Substante dezinfectante, rivanol, dermogent, alcool, apa oxigenata. E bine sa le avem la turele mai lungi de o zi, prin locuri nepopulate. O cazatura pe pamant murdar poate cauza rani ce se pot infecta usor.

– Unguent pentru buze, desi pare un moft e de mare folos in zilele calduroase cu mult vant si praf. Nimanui nu-i plac buzele crapate.

– Lotiune de protectie pentru soare, e aproape obligatorie in zilele calduroase, mai ales pentru cei mai sensibili. Mai bine sa prevenim decat sa tratam, arsurile solare si insolatia sunt foarte neplacute si periculoase.

– Pastile pentru sterilizat apa, sunt de un real folos in anumite zone unde apa proaspata e greu de gasit. Problemele cauzate de apa contaminata pot fi foarte grave.

– Pastile pentru diaree si alte probleme stomacale. Fiecare foloseste ce stie ca-i face bine, sau la sfatul medicului.

– Analgezice, ca o durere de cap sau de masea poate sa apara oricui din senin. O fiola de xilina turnata peste orice rana, va face sa inceteze durerea imediat.

– Pudra de talc, foarte utila pantru picioare si zonele inghinale, pentru a preveni trasnpiratia si rosaturile. Se poate aplica de acasa, dar cei ce pleaca in ture de mai multe zile, ar trebuie sa-si ia o rezerva.

– O lama de barbierit pentru taiat bandajele si un ac pentru scos spinii din piele nu trebuie sa lipseasca.

Majoritatea articolelor au volum si greutate mica si incap in orice borseta. O exceptie ar fi lichidele dezinfectante, care se pot inlocui cu Baneocin praf, ce are efect cicatrizant, antibacterian si dezinfectant. Pentru cateva sute de grame in plus pe bicicleta, nu merita sa ne riscam sanatatea. Unii poate ar vrea sa renunte la unele obiecte, altii vor luat altele, lista de mai sus e doar un punct de plecare. Fetele cu siguranta vor luat unele lucruri in plus, iar baietii var renunta la unele, important e sa fim pregatiti pentru orice credem ca ni s-ar putea intampla.

2 COMMENTS

  1. Nu m-am gandit niciodata ca ar fi nevoie dar ar fi fost utila de cateva ori. Nu as strange o farmacie dar macar un servetel dezinfectant, o substanta antibacteriana si o bulina de cap e bine de avut chiar si pe turele de o zi.

  2. Strugurel?crema de protectie solara? As zice ca e bine sa fie in rucsac nu intr-o trusa de prim ajutor “portabila”.
    Pastile purificat apa? Cremene , cutit , ace , ata nilon si gata trusa de supravituire :/ … Parerea mea neavizata , dar asta ar trebui sa fie o trusa separata … Si mai complexa in vederea scopului ..

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.