Remorcutele pentru biciclete ce poarta denumirea de BOB, sunt probabil cele mai rezistente si solide din domeniu. Constructiv, e o remorca cu o roata (trailer monowheel) si cu prindere pe axul rotii. Sunt disponibile doua modele, Yak si Ibex.

BOB Yak este cel mai popular trailer in randul cicloturistilor, dar este folosit si la alte activitati, in special la cumparaturi. Este simplu, rezistent si usor. Se ataseaza de axul rotii din spate prin intermediul unor piulite spaciale. Montarea si demontarea sunt simple si rapide, iar prinderea pe ax e stabila si sigura. Se poate monta pe orice bicicleta, firma ofera o gama larga de piulite si axuri pentru a se atasa de orice butuc, chiara daca e cu ax plin sau cu QR, cu pinioane sau cu viteze integrate. Are centru de greutate coborat, astfel ca e usor de manevrat si afecteaza echilibrul bicicletei. Se pot face viraje stranse fara nici o problema, trailerul urmeaza bicicleta si se inclina odata cu ea. Ofera o aerodinamicitate crescuta, comparativ cu gentile montate pe portbagaj.

Trailerul se poate incarca cu 30kg iar geanta inclusa are o capacitate de 94 litri. Geanta, numita Dry Sak, se potriveste exact in cosul trailerului, este rezistenta la apa, praf, noroi, taieturi si intepaturi.  Remorca se poata atasa de orice bicicleta, full suspension sau cursiera, cu roti de 20” sau 29er. Sunt disponibile mai multe modele de furci pentru a se acomoda cu orice marime de roata sau orice latime de butuc.

Este construit din otel CrMo si cantareste 6,1kg. Roata este de 16” cu cauciucul de 16×1,75, butuc de aluminiu , janta simpla de aluminiu si 28 spite de inox. Platfotma remorcii are dimensiunile 64cm x 41cm x 46cm. Este dotat cu aripa de protectie, stop rosu spate, stegulet, plasa elastica. Pretul porneste de la 329$.

BOB Ibex este varianta mai extrema , fratele mai mare si mai puternic. Ibex beneficiaza de suspensie, avand un amortizor spate cu o cursa reglabila de 8cm. Este fabricat special pentru cei mai aventurosi cicloturisti, pe care nici o poteca de munte nu-i sperie. Se pot face excursii pe offroad in orice regiune si orice conditii. Varianta cu suspensie are aceleasi specificatii, difera doar greutatea, care este de 7,7kg. Si bineinteles pretul, care incepe de la 409$.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.