Virgil Gălăţanu e un fost postas din Roman, ce detine un record mondial. A vizitat peste 100 de capitale pe bicicleta. Oriunde ajunge arboreaza drapelul României.
In anul 2002 a divortat,

a rupt orice legatura cu trecutul si a luat lumea sub anvelope.Singura lui avere era o bicicleta veche, sacul de dormit, cateva haine, sculele pentru bicicleta, jurnalul si Biblia. A trecut in Bulgaria si a cutreierat toata Europa, bifand fiecare capitala. A urmat Africa unde a avut parte de multe momente neplacute. A fost jefuit in repetate randuri si era sa-si piarda si viata. A trebuit sa ocoleasca mari zone cuprinse de razboi, a trecut prin desert bând apa cu picatura si s-a imbolnavit de multe ori. In Kenya a avut o infectie la un ochi si din cauza lipsei ajutorului medical nu mai vede cu acel ochi.

Nu lipsesc nici amintirile frumoase, bunavointa unor oameni care l-au ajutat, i-au dat de mancare din putinul lor si l-au sustinut cum au putut. In zonele de conflict a fost escortat de soldati si chiar a primit cadou o bicicleta. A dormit si sub cerul liber dar si la hoteluri de lux. In Egipt a suferit un accident, a fost lovit de o masina si ranit grav. A trebuit sa se intoarca in tara pentru o operatie la sold. A continuat cu sudul Asiei unde a fost impresionat de bunavointa si generozitatea musulmanilor. Nu a putut sa treaca prin Tibet si iarasi s-a intors acasa pentru obtinerea unor vize.

Probabil nici un roman nu a vizitat atatea tari ca Virgil Gălăţanu. In total a parcurs peste 400.000km pe trei continente. A schimbat 4 biciclete, dar drapelul tarii il pastreaza mereu. Ar putea intra in Guiness Book, dar trebuie sa plateasca o taxa de 250 lire. In 2010 s-a reintors in tara pentru a cauta o sponsorizare care sa-l ajute sa-si implineasca visul. Vrea sa viziteza toate tarile lumii pe bicicleta. Dupa cateva luni, nu a primit nici cel mai mic interes din partea autoritatilor. A incercat la diferite asociatii si federatii de ciclism faca nici un succes. România nu e interesata de el.

Virgil nu vrea sa renunte la visul sau. Increzator in fortele proprii si in ajutorul Lui Dumnezau, el spera ca va reusi ceea ce nimeni nu a mai reusit. Pasiunea lui pentru cicloturism si libertate il va duce tot mai departe.

5 COMMENTS

  1. Asta e un om despre care merita sa scrii. Felicitari pentru initiativa. Ar fi interesant sa obtii mai multe informatii despre el.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.