Shimano a lansat un nou schimbator de pinioane din gama XTR. Se numeste XTR Shadow Plus si are codul RD-M985.

Noul XTR dispune in interior de un mecanism de stabilizare care mareste tensiunea arcului custii. Deasupra patinei este un buton care activeaza acest mecanism. Cand e pus in pozitia ON, un clichet blocheaza cusca, impiedicand-o sa se balanseze. Astfel lantul sta mereu intins si nu mai loveste de cadru.

Pentru a scoate roata de pe cadru, butonul trebuie impins in pozitia OFF. Clichetul elibereaza cusca, care poate fi trasa inapoi pentru a permite scoaterea rotii. E o mica inovatie, ce face o mare diferenta. Nu vom mai auzi zgomotul lantului care loveste in cadru, ciobind vopseaua. Scade riscul ca lantul sa fie agatat de vreo creanga sau piatra. Schimbarea vitezelor se face mai sigur, lantul nu mai are nici o sansa sa sara peste pinioane.

Alte diferente fata de XTR M980 nu prea sunt. Are acelasi design care il face sa lucreza impecabil si sa stea ascuns de obstacole. Este facut special pentru groupset-ul Dyna-Sis de 10 viteze. Rutarea cablului a fost imbunatatita si raportul de tragere a manetei a fost optimizat.

Pretul noul XTR este cu aproximativ 100 lei mai mare decat a versiunii anterioare. Daca merita sau nu acest pret, va las pe voi sa decideti.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.