După opt ani Campionatele Mondiale de ciclo-cross au fost din nou organizate la Koksijde, în Belgia, țară care nu mai fusese gazda campionatelor mondiale de cinci ani. De altfel țara gazdă a dominat cursa masculină, ocupând primele șapte locuri.

Niels Albert a obținut al doilea titlu din carieră, în fața a 70.000 de spectatori. Belgianul în vârstă de 26 de ani a plecat la jumătarea primei ture de circuit și nu a mai fost ajuns de adversarii săi, încheind cursa cu 24 de secunde avans față de Rob Peeters și 30 față de Kevin Pauwels, cel care a profitat de o greșeală a conaționalului său Tom Meeusen, care a sosit pe locul patru. Cehul Zdeněk Štybar, campionul din 2010 și 2011 a încheiat cursa abia pe locul 13.

Cursa femninină a revenit olandezei Marianne Vos. 37 de secunde au despărțit-o pe Daphny van den Brand de campioană, olandeza întrecând-o la spint pe belgianca Sanne Cant. Vos a pierdut startul împreună cu Katherine Compton, dar s-a redresat în penultimul tur luând un avans de aproape un minut față de adversare. A trecut singură linia de sosire pentru a revendica a cinci-lea său titlu de Campionă Mondială.

Cursa U23 a fost mult mai strânsă, olandezul Lars van der Haar depășindu-i în sprintul final pe belginaul Wietse Bosmans și conaționalul său Michiel van der Heijden (The Netherlands), cu doar 1 secundă, respectiv 4 secunde.

La juniori s-a impus olandezul Mathieu van der Poel (Holland), care i-a întrecut pe belgianul Wout Van Aert și francezul Quentin Jauregui.

Foto: © trailwatch.net

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.