A patra ediţie a Turul Qatar dedicat rutierelor a revenit nemţoaicei Judith Arndt (GreenEdge-AIS), cea care e cumulat pe pacursul celor 304 kilometrI, rulaţi în trei etape 6 secunde diferenţă faţă de Trixi Worrack de la Specialized-lululemon. Olandeza Kirsten Wild învingătoare în prima şi ultima etapă a urcat pe a treia treaptă a podiumului general.

Facând parte din grupul de şase rutiere ce s-au desprins de pulton în prima etapă desfăşurată între Camel Race Track şi Al Khor Corniche (97km), Kirsten Wild a sprintat pe ultimii 500 de metri învingându-le pe Chloe Hosking şi Elen Van Dijk (ambele de la Specialized-lululemon).

Acesta nu a fost singura sa victorie pentru Wild, câştigătoarea ediţiilor din 2009 şi 2010 impunându-se şi în ultima etapă cea de-a treia (Katara Cultural Village, 92,5 km) în faţa conaţionalelor sale, Eleonora Van Dijk (Specialized-Lululemon) şi Adrie Visser (Skil-1t4i). De altfel Kirsten Wild a încheiat competiţia pe prima poziţie în clasamentul pe puncte.

Secundele de bonificaţie acumulate la sprinturile intermediare din manşa secundă şi ultima au ajutat-o pe Arndt să urce pe prima poziţie la general, iar pe Trixi Worrack să avanseze pe locul doi le general. Worrack este şi învingătoarea din etapa a doua, 114,5 kilometri între Zubara Fort şi Madinat Al Shamal.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.