La doar o săptămână de la victoria din ultima etapă din Turul San Luis Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep) a câştigat prima etapă a cea de-a 11-cea ediţii a Turului Qatar şi se mentine în fruntea clasamentului şi după etapa a doua, un contratimp pe echipe.

Specialist al acestei competiţii pe care a câştigat-o în 2006, 2008 şi 2009, belgianul i-a învins la sprint în prima manşă pe britanicul Adam Blythe (BMC) şi slovacul Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). Rutierul în vârstă de 39 de ani îşi păstrează tricoul galben şi după contra timpul de la Lusail (11,3 km).

Prima etapă desfăşurată între Barzan Towers şi Doha Golf Club pe o distanţă de 142,5 km a fost animată de evadarea lui Adam Hansen de la Lotto Belisol. Australianul s-a distanţat la 6 minute de pluton în primii 20 de kilometri. O căzătură a împărţit plutonul în două mari grupuri, cel din faţă ajungându-l pe Hansen la 80 de km de la start, iar mai eexperimentatul Boonen a învins în spintul final.

Garmin-Barracuda a fost cea mai rapidă echipă în cadrul contratimpului din etapa a doua, parcurgând cei 11,3 km în 12’38”, urmată la 7 secunde de Omega Pharma-Quick Step şi la 9 secunde de echipa Sky. Boonen a rămas pe prima poziţie la general, Tyler Farrar urcând pe locul doi.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.