Pentru primavara acestui an, firma germana Ergon a anuntat lansarea unor noi şei, cu un design inovator si tehnologii noi. Pentru inceput au produs patru modele, destul de similare, dar cu cateva carecteristici aparte. Şeile sunt proiectate de Ergon, dar sunt fabricate de firma Selle Italia.

Şeile Ergon sunt facute dupa indelungi studii si multe cercetari. Majoritatea şeilor pentru concurs sunt cam incomode, multi producatori preocupandu-se doar de obtinerea unei greutati cat mai scazute, fara a lua in calcul confortul sportivilor. Forma şeilor Ergon este studiata pentru a oferi atat performanta, cat si confort. Pe centrul şeii este un canal cu margini rotunjite pentru eliminarea presiunii din zonele genitale. Şaua este adaptata unei pozitii a corpului de 45° fata de sol. Partea din spate are o forma de U pentru a usura manevrarea bicicletei pe coborari offroad. Materialul cu care este acoperita preia socurile si ofera o suprafata echilibrata de sprijin pentru oasele bazinului. Este format din mai multe straturi cu densitate diferita pentru a amortiza eficient si rapid orice soc. Varful şeii este mai lat si mai bine capitonat decat de obicei. In plus sub varf exista un mic elastomer pentru mai multa siguranta. Este util si atunci cand se transporta bicicleta cu şaua pe umar.

Şaua Ergon SM3 are carcasa intarita cu fibre de sticla GFK. Asta ii confera o anumita elasticitate fiind totodata rezistenta si usoara. Sinele sunt din inox, goale pe dinauntru si acoperite cu un aliaj de titan numit Tinox. Carcasa este invelita in piele sintetica Lorica facuta din micro fibre. Este respirabila, moale si usor de curatat. Şaua se produce in doua dimensiuni, S de 218g si L de 223g.

Şaua Ergon SM3 Pro are carcasa din carbon. Sinele sunt din inox, goale pe dinauntru si acoperite cu aliaj de titan Tinox. Pe laterale are doua straturi de silicon pentru a minimiza frecarea de picioare. Este invelita in piele sintetica Lorica, respirabila, moale si usor de curatat. Se fabrica in doua dimensiuni, S de 213g si L de 218g.

Şaua Ergon SM3 Pro Carbon este un model de top super usor. Carcasa este din carbon compozit. Sinele sunt din fibra de carbon, foarte usoare dar rezistente. Pe laterale are doua straturi de silicon pentru a minimiza frecarea de picioare. Este invelita in piele sintetica Lorica, respirabila, moale si usor de curatat. Se fabrica in doua dimensiuni, S de 179g si L de 184g.

Şaua Ergon SM3 Pro Carbon Monolink este tot un model de top. Carcasa este realizata din carbon compozit. Şinele reprezinta o inovatie, sunt pe sistemul Monolink, brevetat de Ergon. Acest sistem permite o ajustare mai usoara si pe o plaja mai larga. E invelita in piele Lorica si are straturi de silicon pe laterale. Marimea S are 189g iar L are 194g.

Preturile pornesc de la 100 euro pentru SM3 si 120 euro pentru SM3 Pro, pana la 180 euro pentru SM3 Pro Carbon.

2 COMMENTS

  1. Nu putem decat sa asteptam review-urile. La banii astia nu prea iti poti permite experimente. Deocamdata raman fan Fizik Aliante. La mine merge manusa. Daca e VS, atunci e si mai bine.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.