Sambata, 4 februarie, a avut loc in Sibiu lansarea cartii lui Tudor Butu – “Ironman – Drumul meu spre implinire”, o carte care descrie pasii si trairile lui Tudor care l-au facut sa isi implineasca visul.

Autorul a fost motivat si de intentia de a ajuta “Asezamantul Social pentru copii si mame fara adapost Sf. Arhangheli Mihail si Gavril” din localitatea Slobozia, judetul Giurgiu. Toate fondurile obtinute din vanzarea cartii vor fi donate acestui asezamant pentru a se putea renova dormitorul si baia cladirii. La vizitarea acestui loc in decembrie 2011 Tudor a fost impresionat de mamele care nu isi abandoneaza copiii pentru a putea fi alaturi de ei si a le oferi o educatie. Acolo a luat hotararea de a-i ajuta si dupa 2 luni se pare ca a reusit.
Cartea povesteste drumul sau spre implinirea visului, terminarea unui concurs de IRONMAN.
Este de fapt un jurnal, incepand cu prima iesire pe munte din anul 1994, participarea la primul Triatlon in 1995, Trofeul Romanian Iron Man 1999, 2000, diferite curse in Germania si multe alte concursuri.
Maratonul de alergare Montana Piatra Craiului l-a facut insa sa se depaseasca pe el insusi, fiind tot mai bun de la an la an. Dupa alergarea din 2010, unde a scos un timp de 6 ore si 15 minute, a decis ca este pregatit sa participe la un concurs de IRONMAN si ar vrea sa il si termine. Asa a inceput antrenamentul si dorinta de a-si implini visul.

“Cel mai important este sa te bucuri de oamenii cu care te intalnesti in drum si de locurile prin care treci” ne povesteste Tudor zambind. Miscare = Energie = Viata este totul pentru Tudor.

Credit Foto: Tudor Butu, ciclism.ro

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.