Firma Reynolds a scos recent pe piata un nou set de roti pentru XC. Rotile sunt pentru bicicletele 29er si au jantele construite din fibra de carbon.

Reynolds isi fabrica singuri jantele, fara a apela la alti producatori. Astfel au un control sporit asupra calitatii si pot obtine detaliile si specificatiile dorite. Janta este partea cea mai importanta a unei roti, iar designerii de la Reynolds s-au straduit sa faca aceste jante cat mai bune. Jantele sunt construite din fasii intregi din fibra de carbon, ceea ce le confera o rezistenta si o rigidate extraordinare. Straturile de carbon sunt asezate manual, cu mare grija si atentie.

Fata de modelele anterioare de MTB, aceste roti au multe imbunatatiri. In primul rand latimea jantei este mai mare, aducand un mare plus de rezistenta si se pot folosi anvelope mai late. Suporta anvelope cu latimi de pana la 2,5”. Latimea pe exterior este de 28mm, iar pe interior este de 21mm. Buza interioara a jantei are o forma speciala pentru a permite instalarea mai facila a anvelopelor tubeless.

Reynolds produce si butucii ce sunt folositi pe aceste roti. Impreuna cu rotile sunt livrate si seturi de adaptoare pentru a converti axurile butucilor. Pe fata se poate folosi axul de 9mm, sau 15mm thru-axle, iar pe spate ax de 10mm sau 12mm thru-axle. Ambele roti au 24 spite DT Swiss Revolution impletite in doua incrucisari. Butucii ofera prindere disc cu sase suruburi si caseta pentru 8, 9 sau 10 viteze compatibila Shimano si Sram. Cheita de strangere QR, este de asemeni imbunatatita fata de modelele anterioare.

Testerii au raportat despre performantele nemaipomenite ale acestor roti. Datorita rigiditatii uimitoare, se comporta extraordinar la accelerari si catarari. Manevrabilitatea se imbunatateste, virajele bruste fiind mai usor de negociat, iar reactile bicicletei sunt mai prompte. MTB-urile cu roti mari sunt tot mai populare, 2012 fiind deja declarat anul 29-erelor.

Greutatea completa a rotilor este de 1596 de grame. Pretul  depaseste 1500 de euro, o investitie mare, dar care face diferente mari.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.