Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep) a mai făcut un pas către victoria finală în Turul Qatar prin câştigarea etapei a patra. Belgianul s-a impus în faţa lui Tom Veelers (Project 1t4i) şi Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) şi s-a distanţat la 31 secunde de Tyler Farrar în clasamentul general.

Cursa a prins viaţă la kilometru 30 când atacuri din pluton au dus la scindarea acestuia. Lars Bak (Lotto-Belisol) şi Miyataka Shimizu (Bridgestone Anchor) au evadat la kilometrul 52 şi au fost ajunşi abia la kilometru 112 din cei 144 ai etapei dintre Al Thakhira şi Madinat Al Shamal. Cei doi fiind readuşi în pluton un grup de 26 de rutieri au plecat, distanşându-se usor dar sigur. Mark Cavendish (Team Sky) şi Phillipe Gilbert (BMC) au fost printer rutierii lăsaţi în urmă.

Fabian Cancellara a fost primul care a atacat la 5 kilometri de finish, iar mulţi rutieri din grupul fruntaş au fost lăsaţi în urmă. Tyler Farrar a făcut pană, şansele sale la victorie fiind astfel spulberate. Boonen a profitat de un alt atac al lui Cancellara dat pe ultimele sute de metri, trecând primul peste linia de sosire pentru a 20-cea oară în istoria competiţiei din Qatar.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.