Suspectat în 2006 de implicare în Operatiunea Puerto, fostul rutier Jan Ullrich a primit astăzi verdictul din partea Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Ullrich a fost găsit vinovat pentru implicarea in afacerea Fuentes și a primit doi ani suspendare din orice activitate sportivă. Suspendarea intră în vigoare din 22 august 2011, ziua în care a fost înaintat apelul de către Uniunea Ciclistă Internatională (UCI) și Agenția Mondială Antidoping (WADA). Germanul își va relua astfel activitatea de antrenor sau manager începând cu data de 22 august 2013.

Mai mult decât atat toate rezultatele obținute de Ullrich de la data de 1 mai 2005 până la retragerea sa din activitate pe 26 februarie 2007 vor fi anulate, inclusiv locul trei obținut în Marea Buclă. Germanul mai are șase victorii de etapă și Turul Elvetiei 2006 câștigate în acest interval.

Castigatorul Turului Frantei din 1997 a fost suspectat încă din 2006 ca ar fi implicat în marea Operatiune Puerto. La vremea respectiv[ a fost suspendat de echipa T-Mobile și a fost retras din Turul Franței. A fost achitat de Comitetul Olimpic din Elveția deoarece Ullrich a concurat sub licență elvetiană în ultima parte a carierei sale. cUM Ullrich a renunțat la licența elvetiană în 2006, UCI și WADA au facut apel, astfel că s-a ajuns la TAS.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.