In aceasta vara Sram va lansa doua tipuri de frane hidraulice pentru grupul de sosea RED. Un model de frane hidraulice pe janta si unul pe disc.

Pentru frana pe janta hidraulica, Sram a conceput un sistem nou, diferit de cele ale concurentei. De la distanta frana hidraulica seamana cu una mecanica. Designul este foarte reusit, minimalist si aerodinamic. Frana este cu un singur pivot, iar pistonul impinge sistemul dintr-o parte. Pe frana este prezent un sistem de eliberare rapida si un buton rotativ de reglare. Suporta anvelope cu latimea de pana la 28mm si jante de orice latime. Deocamdata este disponibila doar o fotografie a acestei frane, iar alte caracteristici nu se cunosc. Cei de la Sram ne vor mai tine in suspans o vreme.

Frana hidraulica pe disc este o miscare indrazneata si destul de reusita. Desi iarasi e disponibila doar o fotografie, aceasta spune multe. Etrierul beneficiaza de un design ultra-minimalist si super-usor si seamana cu un Avid Elixir minimizat. Etrierul va lucra cu un disc de 160mm pe fata si 140mm pe spate. Sa speram ca e suficient pentru coborarile lungi si abrupte. Manetele franelor sunt ca si pana acum cu schimbatoare incorporate.

Cu siguranta in curand vom vedea astfel de produse si de la ceilalti producatori, si poate peste cativa ani vom uita de cabluri si camasi metalice.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.