Mark Cavendish (Sky) și Arnaud Démare (FDJ-BigMat) au “acapaturat” ultimele doua victorii de etapă, în timp ce Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep) și-a adăugat în palmares a patra victorie la general în Turul Qatar.

Campionul Mondial U23, Arnaud Démare de la FDJ-BigMat, a reușit în cea mai scurtă etapă a turului, 120 de kilometri între Sealine Beach Resort și Doha Corniche să îi întreacă la sprint pe Denis Galimzyanov (Katusha) și Mark Renshaw (Rabobank) obținând prima victorie din cariera sa profesională. După ce cu o zi înainte câștiga penultima etapă, cea dintre Camel Race Track și Al Khor Corniche (160 km), Mark Cavendish (Sky) a sosit cu o întarziere de 1’48” în ultima manșă, fiind implicat într-o cazătură aproape de finalul etapei.

Boonen a terminat ultima etapă în plutonul fruntaș, încheind competiția pe prima poziție la general, urmat la 28 de secunde de Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) și Juan Antonio Flecha (Sky) la alte doua secunde în spate. Belgianul a fost şi în fruntea clasamentului pe punte conducând cu 45 puncte, la distanţă de 15 puncte de Cavendish. Echipa sa, Omega Pharma-QuickStep a fost cea mai bună, în timp ce lituaninanul Ramunas Navardauskas de la Garmin-Barracuda a fost cel mai bun tânăr.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.