Ernesto Colnago a împlinit 80 de ani şi a celebrat acest eveniment cu o ediţie specială limitată de biciclete ce vor deveni obiecte de colecţie.

Această bicicletă specială se numeşte C59 Ottanta – ce înseamnă 80 în limba italiană. A fost inspirată de legendarele biciclete Colnago din trecut ce au fost folosite cu mult succes de atâtea şi atâtea legende ale plutonului profesionist şi iubite de alte mii de ciclişti de pe întreaga planetă.

Ottanta C59 are câteva arabescuri şi semnătura lui Ernesto Colnago, este făcută din cea mai bună fibră de carbon care există şi accesorizată cu componentele electronice Campagnolo Super Record EPS 11s.

Colnago este cunoscut şi pentru celebrul său logo, dar modelul Ottanta 59 are un logo special pe tubul dintre furcă şi ghidon : logoul original “Eagle and Arrow” care a fost creat în 1954, inspirat dintr-un titlu din ziarul local care descria bicicleta  Colnago ca fiind rapidă precum o săgeată.

Doar 80 de exemplare din această ediţie limitată vor fi fabricate iar 20 dintre ele au fost deja achiziţionate de colecţionari din întreaga lume.

În ciuda vârstei de 80 de ani, Colnago era ocupat în biroul său din Cambiago, preferând să muncească în loc să îşi serbeze ziua. Este în continuare primul care ajunge la birourile companiei care sunt vis-à-vis de casa sa şi este întotdeauna ultimul care pleacă. Majoritatea oamenilor sunt retraşi de mult din activitate la această vârstă, dar Colnago nu are de gând să o facă prea curând.

“Împlinirea a 80 de ani este doar un sprint intermediar, nu este linia de finish pentru cursa mea. Încă iubesc să lucrez şi să creez noi biciclete. Nu vreau un tort sau o petrecere, această bicicletă specială este modul meu de a sărbători.”, spune el.

sursa: colnago.com

4 COMMENTS

  1. Constructia cadrului este tipica celui clasic; chiar daca este din fibra de carbon, Ernesto n-a renuntat la mufe.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.