Pedalele Crank Brothers se remarca printre celelalte pedale printr-o caracteristica speciala. Au patru fete pe care se pot cupla pantofii de ciclism. Nici un alt producator nu fabrica ceva asemanator. Sistemul lor de prindere nu este compatibil cu a altor producatori. Dar placutele pentru pedale se potrivesc pe toti pantofii de MTB. Pedalele au o forma caracteristica, asemanatoare cu un mixer de bucatarie, de unde si denumirea.

Crank Brothers fabrica mai multe modele de pedale, dar astazi le voi prezenta doar pe cele din grupa Eggbeaters. Sunt cele mai populare, mai usoare si mai utile pedale CB. Dearece ofera patru fete pentru cuplarea pantofilor, sunt mai usor de utilizat, mai sigure si mai eficiente. Un alt mare avantaj se observa cand este noroi pe traseu. Alte pedale se pot infunda cu noroi, ingreunand mult cuplarea si decuplarea. Datorita formei minimaliste, Eggbeater nu se incarca cu noroi si pot fi folosite pe orice traseu si in orice conditii. Un singur minus fata de alte pedale – tensiunea arcurilor nu se poate regla. Dar este un neajuns minor de care nu se plange nimeni.

Crank Brothers au patru modele in aceasta categorie. Toate aceste pedale se folosesc la XC, ciclocros, maratoane.

Eggbeater One – Cu o greutate de 256g, au ax din otel calit CrMo 435. Corpul si aripioarele sunt din otel stantat, iar arcurile sunt din otel inoxidabil 300. In capatul exterior are rulment, iar in cel interior are bucsa. Pretul pe pereche plus placute este de 50-60 euro.

Eggbeater Two – Au ax din otel calit CrMo 435 si o greutate putin mai mare, de 272g. Au corpul mai tare, din otel turnat, dar aripioarele tot din otel stantat. Rulment la capatul exterior si bucsa la capatul interior. Pret 60-70 euro.

Eggbeater Three – Au 278g, si mai grele dar si mai solide cu corpul si aripioarele din otel turnat. Ax din CrMo 435, arcuri din inox 300. La capatul exterior rulment cu bile, la capatul interior rulment cu ace. Pret 90-100 euro.

Eggbeater Eleven – Varful de gama al firmei CB, au axul, corpul si aripioarele realizate integral din titan. Arcurile din inox, pe exterior rulment cu bile, pe interior rulment cu ace. Greutatea de doar 174g are un pret pe masura, peste 350 euro.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.