Firma Niner a depus toate eforturile pentru a crea acest cadru de carbon si a obtine o bicicleta extraordinara. Cadrul AIR9 a fost conceput cu dorinta de a obtine o piesa foarte usoara si rezistenta, cu o manevrabilitate perfecta si o performanta peste orice limita. Este optimizat pentru roti de 29”.

Constructiv,  AIR9 este un cadrul din carbon cu intarituri din aluminiu. Aceste intarituri sunt plasate strategic, doar in zonele unde e nevoie de rezistenta mai mare, la rulmentii headsetului si la butucul pedalier. Straturile de carbon sunt aranjate cu precizie chirurgicala, cadrul fiind construit dupa procedeul monococa. Chiar si urechile de prindere ale rotilor sunt tot din carbon si au fost construite dintr-o bucata cu cadrul. La fel si prinderile Post Mount pentru franele pe disc. Pe cadru se poate monta orice sistem de transmisie – pinioane multiple, un singur pinion sau butuc cu viteze integrate. Camasile cablurilor sunt rutate prin interiorul cadrului.

Inainte de construirea cadrului, s-au facut ani de cercetare pentru a determina cele mai bune metode de construire, unghiurile optime si rapoartele potrivite intre dimensiunile tuburilor. Fiecare parametru al cadrului a fost cu atentie studiat si testat pentru a se obtine forma actuala. Cadrul AIR9 Carbon este o capodopera de inginerie, nivelul de rigiditate, manevrabilitate si rezistenta fiind foarte inalte. Are intarituri in zona butucului pedalier si la downtube, pentru a preveni torsiunea si flexarea acestor zone. Pe langa calitatile tehnice, si aspectul vizual este covarsitor, liniile gratioase ale tuburilor dau impresia de forta si agilitate.

Pentru Single speed sau Gear hub, pe cadru se monteaza cupele Bio-Centric EBB. Acestea permit montarea oricarui monobloc cu filet si au si functie de intinzator de lant. Pentru pinioane multiple se instaleaza cupele CYA BB System, cel mai flexibil accesoriu pentru butucii pedalieri. Datorita sistemului CYA, se poate folosi orice model de butuc pedalier existent.

Cadrul AIR9 se fabrica in patru marimi S – 15,5”, M – 16,5”, L – 19”, XL – 21”. Butucul pedalier are latimea de 73mm, iar tija de sa are 31,6mm. Tubul frontal este conic, cu 1,125” sus si 1,5” jos. Dar cu ajutorul unui adaptor se poate folosi si cu furci normale de 1.1/8”. In dreptul angrenajului exista protectii de titan aplicate pe cadru, pentru a-l proteja de loviturile lantului. Furca spate e spatiata la 135mm si suporta anvelope de pana la 2,4”. Este disponibil in trei culori, alb, negru si portocaliu.

Greutatea cadrului este de doar 1,33kg iar pretul ajunge la 1900$.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.