André Greipel (Lotto Belisol) şi Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) au fost vedetele primelor două etape din Turul Oman, ajuns anul acesta la a treia ediţie. Greipel i-a avut ca adversari pe Denis Galimzyanov (Katusha) şi Tyler Farrar (Garmin-Barracuda), în timp ce Sagan i-a întrecut pe australianul Baden Cooke (GreenEdge) si pe olandezul Tom-Jelte Slagter (Rabobank).

Ambele etape au fost animate de câte o evadare formată din patru rutieri. În prima manşă, cea desfaşurată între Palatul Regal Al Alam din Muscat şi Wadi Al Hoqay pe distanţa de 159 de kilometri, Mikhail Ignatiev (Katusha) a evadat primul, urmat de Danilo Wyss (BMC), Pangda Jiao (Champion System) şi Alexandre Lemair (Bridgestone). Până la kilometrul 20 aveau deja 5 minute distanţă, dar avansul a fost redus. Ignatiev a mai încercat să se desprindă la 25 de kilometri de finish, dar a fost readus în pluton. Farrar a declanşat un atac la 200 de metri de linia de sosire, urmat de Galimzyanov, dar Greipel i-a întrecut pe cei doi trecând primul linia de sosire.

Evadarea celei de-a doua etape (Sur-Wadi Dayqah Dam, 140,5 km) i-a avut în componenţă pe Martin Kohler si Klaas Lodewijk şi David Boucher, de la echipa FDG-BigMat şi italianul Diego Caccia de la Farnese Vini – Selle Italia. Eforturile lor au fost curmate la 5 km de finish, Sagan obţinând prima victorie a sezonului şi preluând conducerea turului .

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.