ciclism.ro: În 2011 ai câştigat campionatele naţionale ale Elveţiei la contratimp. Eşti un specialist al acestei probe sau vrei să te concentrezi pe viitor mai mult pe contratimp?

Martin Kohler: Sunt un „allrounder”. Sunt bun la contratimp, dar nu sunt un specialist. Desigur doresc să progresez în această specialitate, dar vreau să devin şi un căţărător mai bun.

Ce obiective ai în acest sezon?

Primul obiectiv ar fi să îmi ajut echipa, să îmi ajut liderii să câştige cursele importante. Personal vreau să fac un Tur al Elveţiei bun şi să îmi apăr titlul la campionatele naţionale.

Cum s-au integrat noii rutieri precum Gilbert şi Hushovd în echipă?

S-au integrat foarte bine. Suntem o mare familie împreună cu cei din staff.

Este o presiune mai mare acum pe echipă când toată lumea se va aştepta ca BMC să fie în frunte în toate tipurile de curse?

Este într-adevăr o presiune mai mare, dar este şi frumos în acelaşi timp. Iar noi formăm o echipă puternică şi sunt sigur că vom fi în faţă în toate cursele.

Ai participat în Tour Down Under unde a fost şi Alejandro Valverde. Cum l-ai simţit, crezi că poate fi din nou o ameninţare pentru Gilbert în clasicele din Ardeni?

Valverde a fost foarte puternic. Mă aştept să fie la fel de puternic în clasice, dar nu ştiu dacă va putea să se ţină după rutieri precum Gilbert care au pedalat în curse oficiale în ultimii 2 ani. Nu cunosc ce program are, dar vom vedea cum se va descurca.

Care este cursa ta preferată şi cea pe care visezi să o câştigi?

Una dintre cursele mele preferate este Tour Down Under, dar bineînţeles şi Turul Elveţiei cursă pe care sper să o câştig într-o zi.

În ultimii 2 ani ai participat în Turul Italiei, sezonul acesta ai acelaşi program?

Încă nu ştiu sigur.

Indurain sau Armstrong?

Când eram mai tânăr îl simpatizam pe Armstrong, dar acum cred că aş spune Indurain.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.