Noul grup de pinioane al firmei britanice Hope se evidentiaza si dintr-o mie. Vopsite in portocaliu si verde pinioanele arata exotic. La o privire mai atenta se observa ceva si mai neobisnuit. Pinionul cel mai mic are doar 9 dinti.

Nu  e chiar ceva unicat, cu ani in urma Shimano a produs un grup set numit Capreo care avea pinionul cel mic de 9 dinti. Si multe biciclete actuale de BMX folosesc un singur pinion de 9 dinti. Grupul Hope e conceput pentru MTB si se foloseste doar cu doua foi, sau chiar cu una. In combinatie cu un angrenaj dublu cu foi de 24-36 se obtine un raport de viteze similar cu un angrenaj triplu si un grup 11-34.

Grupul Hope  are 10 pinioane. Primele 5 sunt frezate dintr-un singur bloc din otel, iar celelalte 5 sunt frezate dintr-un bloc din aluminiu. Pinioanele sunt tratate cu nitrura de titan pentru a le conferi rezistenta mai mare la uzura. Pinioanele mici sunt prinse de cele mari cu sase suruburi infiletate din spate. O alta particularitate este prezenta unei casete integrate, cu tot cu clicheti si rulmenti. Sunt prezenti 4 clicheti pentru o angrenare rapida si precisa. Grupul cantareste cu 20g mai putin decat pinioanele Sram XX cu tot cu caseta.

Hope a mai prezentat si alte noutati, dar inca nu au fost scoase la vanzare. Probabil mai urmeaza o serie de teste si imbunatatiri.

3 COMMENTS

  1. A nu se-ntelege ca pinioanele sunt vopsite; cele din otel sunt acoperite cu nitrura de titan care are culoarea portocalie iar cele din aluminiu sunt eloxate decorativ in verde.
    Aici intr-adevar nitrura de titan (TiN) imbunatateste rezistenta la uzura a pinioanelor dar si la coroziune in comparatie cu cromarea decorativa care este numai pt. coroziune si aspect.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.