Firma franceza Mavic si-a completat lista de echipamente prin adaugarea a trei modele de casti de ciclism. Pentru inceput nu intentioneaza sa produca vreun model superavansat ci doar modele obisnuite. Toate castile sunt produse dupa metode traditionale, din polistiren expandat. Nu sunt orientate spre sectorul Race, neavand o forma foarte aerodinamica sau o greutate foarte mica. Fiecare din cele trei modele cantareste aproximativ 300 grame.

Mavic s-a axat prin crearea unor casti utile si placute care sa se simta, sa se potriveasca si sa arate ca orice alt produs al firmei. Forma interioara este conceputa special pentru a nu crea puncte de presiune pe capul ciclistului. Sistemul de ajustare e usor de folosit si capitonat, captuseala este generoasa, formata din burete cu doua densitati. In partea dinspre exterior buretele este mai moale pentru mai mult confort, iar in partea dinspre interior este mai tare, pentru rezistenta si stabilitate.

Casca cea mai buna se numeste Plasma SLR si costa 220$. E disponibila in doua culori, negru si galben+negru. Beneficiaza de intarituri din carbon pe interior, ceea ce a permis crearea unor fante mai mari de aerisire si a unor canale interioare pentru o ajuta aerul sa circule mai usor. Buretii captuselii au tratament antibacterian, iar casca este livrata cu un saculet de transport.

Modelul Plasma costa 170$ si este produs in trei variante coloristice – alb+negru, argintiu+negru si argintiu+alb. Este foarte asemanatoare la forma cu modelul superior, dar in loc de carbon are intarituri din fibra de sticla. Saculetul de transport si captuseala antibacteriana ii lipsesc din dotare.

Modelul cel mai ieftin se numeste Syncro, costa 120$ si se fabrica in alb+negru, negru+rosu si argintiu. Ii lipsesc intariturile interioare si alte caracteristic ale gamei superioare, in schimb are incorporat un mic cozoroc detasabil.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.