Prima frana de cursiera construita de KCNC este modelul C1. Dupa mai bine de doi ani, au decis sa-i gasesca un inlocuitor. Si ca sa impace toate gusturile au lansat doua noi modele.

Cele doua frane lansate concomitent se numesc C6 si C7. Sunt foarte asemanatoare si pastreaza acelasi design si mod de functionare cu C1. Dar au si cateva particularitati in plus. Franele sunt cu doi pivoti si se vand la set, fata+spate. Cea mai mare schimbare apare la bratul din fata. Acum a capatat o noua forma, a fost impartit in doua lamele ce incadreaza celalalt brat. Bratul care inainte era in spate acum se misca prin interiorul lamelelor celuilalt brat. Putem spune ca frana are o structura de sandvis. Prinderea cablului se realizeaza de un suport atasat intre capatele bratului frontal. Cablul trece prin centrul parghiei superioare si se fixeaza in centrul parghiei inferioare. Datorita acestei schimbari cablul trage mai liniar fara sa mai apara efectul de torsiune a bratelor. Rigiditatea bratelor franei a crescut mult ceea ce ajuta la cresterea fortei de franare. In mecanismul de prindere a cablului este incorporat si un sistem de eliberare rapida, pentru a permite scoaterea si montarea rotilor.

Alta imbunatatire apare la rolele pecare culiseaza cele doua brate. La varianta veche era doar un ax de aluminiu ce se rotea pe un suport de aluminiu. Acum axul are la capete role de bronz pentru o rotire mai fina si mai precisa. In plus elimina jocul ce poate aparea intre bratele franei. Forta de franare este cu 20% mai mare decat la vechile frane C1. Ambele brate preseaza egal asupra jantei, iar sabotii au canale pentru o racire rapida.

Frana KCNC C6 este construita din aluminiu 6061 si are suruburi si arcuri din otel. Este dotata cu saboti portocalii pentru jante de aluminiu si se produce in 6 culori – alb, negru, galben, rosu, verde si albastru. Un set cantareste 215 grame si costa 120 de euro.

Frana KCNC C7 este construita din aluminiu 7075 si are suruburi si arcuri din titan. Este dotata atat cu saboti rosii pentru jante de aluminiu, cat si cu saboti de pluta pentru jante de carbon. Ambele perechi de saboti se livreaza impreuna cu setul de frane, la pretul de 230 de euro. Se produc in patru culori – alb, negru, galben si rosu. Greutatea unui set complet este de 163 de grame.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.