Pe 18 februarie 2012 s-a dat startul pentru cea mai lunga cursa pe bicicleta. Denumita World Cycling Racing, aceasta cursa are ca scop inconjurul Pamantului pe bicicleta. Aflata la prima editie cursa a adunat la start 12 ciclisti cutezatori. Mai sunt ciclisti care au inconjurat planeta pe doua roti, dar au facut-o singuri, nu in cadrul unei competitii. Recordul pentru cel mai rapid ocol al planetei il detine Alan Bate din Anglia, care a pedalat 29.468 km in 96 de zile si 10 ore.

World Cycling Race este cea mai lunga, mai dura si mai aventuroasa cursa din lume. Toti ciclistii inscrisi au ca scop doborarea recordului mondial, sau cel putin terminarea cursei. Pentru a reusi vor trebui sa pedaleze aproape 30.000 km, cate 300 km zilnic. Ciclistii vor concura individual si fara nici un suport din afara. Isi vor cara cu ei echipamentul de camping, vor dormi la cort si isi vor procura mancarea din surse locale.  Toti concurentii vor fi monitorizati permanent prin satelit, iar traseul lor va putea fi urmarit live pe site-ul competitiei.

Fiecare participant e liber sa-si aleaga traseul dorit, in anumite conditii. Pot opta pentru a porni spre vest sau spre est si trebuie sa mearga doar intr-o singura directie, fara intoarceri. Punctul de sosire trebuie sa fie acelasi cu punctul de start. Distanta parcursa pe bicicleta trebuie sa fie de cel putin 28.970km, iar distanta totala a cursei trebuie sa depaseasca lungimea ecuatorului, adica 40.075km. Pentru traversarea oceanelor si altor zone neciclabile, participantii pot lua vapoare, avioane sau autobuze comerciale.

Participantii oficiali sunt in numar de noua, si vor pleca din Londra. Acestora li se mai adauga trei participanti independenti. Din Londra vor pleca spre vest Jason Woodhouse, Richard Dunnett, Stephen Phillips, Sean Conway, Kyle Hewitt, Martin Walker. Spre est vor pleca Simon Hutchinson, Stuart Lansdale, Mike Hall. Cei trei independenti sunt Paul Ashley din Isle of Man, Niel Coventry din Noua Zeelanda si Matt Phillips.

Am sa va tin la curent in mod regulat despre evolutia participantilor. Poate vor trece si prin Romania.

4 COMMENTS

 1. Asta e organizata de ala care i-a luat recordul lui Mark Beaumont… la scurt timp dupa. Numai nu mai gaseam site-ul :).

 2. Acesta este sit’ul oficial ?
  http://www.greatbikeride.com

  Pacat ca nu am aflat si noi Romanii mai devreme
  … poate se ducea cineva.
  Poate cineva il sponsoriza pe C.Moga.. 🙂 .
  Nu pt record.. doar pt placerea/prestigiul cursei.

  Asa sub-dezvoltata cum este cultura ciclistica in RO, dar sunt sigur ca se gaseau mai multi temerari care ar fi dorit sa pedaleze globul.

 3. Ok, cred ca toata lumea ar pleca daca ar fi platita :)… sa lamurim asta inainte sa ne inhaim la drum. PS: moga nu ar fi bun ca si-ar pierde bita 🙂 (sunt rau, da tot pe el l-as vota daca ar fi sa fie reprezentanti pe natiuni 🙂 )

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.