Peter Velits (Omega Pharma-QuickStep) a încheiat triumfător Turul Oman 2012. Slovacul a urcat pe primul loc la general după etapa regină, cea de-a cincea a competiţiei, când încheia pe locul second, în spatele lui Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale). Sicilianul a atacat la baza căţărării Green Mountain, în lungime de 5,7 km, cu pantă de 13.5% pe porţiunea finală şi s-a menţinut în frunte până la final, urcând astfel pe locul doi la general la doar 1 secundă de Velits.

Acestă diferenţă mică a dat suspans ultimei etape când Nibali a luptat la sprinturile intermediare pentru secundele de bonificaţie. Dar ordinea pe podium a rămas neshimbată cu Velits pe pirimul loc, urmat de Nibali şi francezul Tony Gallopin (RadioShack-Nissan).

Ultima etapă dintre Al Khawd şi Matrah Corniche (130,5 km) a revenit lui Marcel Kittel (Project 1t4i), cel care se impusese şi în etapa a treia, în faţa lui André Greipel (Lotto Belisol ). Totuşi germanul a reuşit să treacă primul linia de sosire în etapa a patra (Bidbid (Nafa’a) – Al Wadi Al Kabir, 142,5 km). Deşi era a doua sa victorie de etapă, Greipel a pierdut până la finalul turului primul loc în clasamentul pe puncte în favoarea lui Peter Sagan (Liquigas-Cannondale). Tony Gallopin, ocupatul locului trei la general a fost declarat cel mai bun tânăr.

În altă ordine de idei, australianul Richie Porte (Sky Procycling) a câştigat Turul Algarve. În urma contratimpului din ultima etapă Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep) şi Bradley Wiggins (Sky Procycling) au urcat pe locurile doi şi trei ale podiumlui final.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.