Sâmbătă, 25.02.2012, a avut loc la Cluj o competiție organizată de echipa Clujul Pedalează în colaborare cu Maros Sport – “Clujul pedalează pe zăpadă” la care au luat startul 52 de concurenți.

Kertesz Jozsef Levente ne povestește cum a fost:
“O vorbă din popor spune “nu lăsa pe mâine, ce poți face azi” așa că cel mai bine era dacă am fi reușit să organizăm concursul pe data de 11 februarie, așa cum am anunțat inițial. Atunci însă nu am fost pregătiți iar gerul era necruțător, al doilea weekend a nins prea mult așa că ne-a mai rămas doar data de 25 pentru un concurs pe zăpadă – aceasta fiind condiția de baza pentru organizarea unui fun race de iarnă.

Nu are rost să ne plângem fiindcă până la urmă a ieșit totul bine, chiar dacă am fost nevoiți să improvizăm. În ziua premargatoare competiției împreună cu Elisei, Vlad, Dorin și Robi am marcat traseul pentru “Clujul Pedalează pe Zăpadă”. Daca te uitai în urma noastră te simțeai ca la olimpiadă de iarnă, deoarece am folosit peste 160l de apă și 80 pliculețe de vopsea de ouă pentru a marca traseul.

Din păcate cele cinci ore de muncă au fost în zadar deoarece temperatura a crescut, zăpada a început să se topească ușor și ca să fie totul mai interesant a și plouat în noaptea dinaintea concursului, astfel traseul a devenit impracticabil pe anumite porțiuni. În dimineața concursului eram pe punctul de a anula concursul dar atat soția mea cât și Eli (care a ieșit să verifice traseul) au insistat să nu anulăm concursul.

Când am văzut ca lumea vine, chiar dacă vremea nu ținea cu noi le-am dat dreptate (făra sa le spun). Impreună cu bunul meu prieten ELI am hotărât să scurtăm traseul și să ne folosim doar de drumurile și potecile foarte bine bătătorite. A rezultat un traseu înjumătățit (aproximativ 2 km) care însemna o urcare pe drum pe lângă pădure și o coborâre pe potecă prin pădure. Pentru a nu a avea probleme în stabilirea numărului de ture, am hotarat ad-hoc să concurăm 50 minute plus un tur. În fond era un fun race și nimeni nu s-a supărat să facem improvizări de moment. O altă imporvizare inedită a fost participarea fără numere de concurs (probabil e primul concurs din România fără numere de identificare) deoarece nu am dorit să ținem în frig prea mult concurenții. Astfel la fiecare trecere prin dreptul liniei de Start/Finish concurenții si-au spus numele, seria de buletin și CNP-ul (a fost un efort considerabil, ținând cont de condițiile traseului). Cu toate că a fost foarte greu de pedalat dar și foarte riscant la coborâre, abandonurile au fost puține, 2-3 la număr, cu alte cuvinte felicitări tuturor participanților!

Într-un fel sau altul pentru unii a fost poate primul lor duatlon fără să își dea seama, asta ajutându-i la duatlonul pe care dorim noi să-l organizăm anul acesta. Dupa concurs un grup format din 40 de cicliști ne-am adunat în jurul unui foc de tabăra, la un ceai călduț, covrigi, shaorma și apoi premierea.

Până la urmă a fost un concurs de distracție și voie bună, din poze cum reiese toată lumea s-a simțit bine și asta ne-am și dorit. Încă un lucru de subliniat este faptul ca aici în Cluj încet, încet se formează o familie de cicliști. ”

Echipa de organizare împreună cu Levente și Elisei doresc să mulțumească tuturor participanților și îi invită pe toți la Cluj pentru următoarele evenimente: Etapa I Napolact – 25.3.2012, Maros Bike XCO Cup UCI C1 – 07.04.2012 și Maratonul Făgetului – 29.04.2012.

 

Foto credit: Light-Bikes.ro, Clujul Pedalează

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.