Despre World Cycle Racing am scris intr-un articol anterior. In acest articol voi face o scurta prezentare concurentilor inscrisi in aceasta competitie.

Jason Woodhouse – are 25 de ani si este originar din Anglia. E implicat in multe proiecte ecologice si militeaza pentru o planeta mai curata si mai sanatoasa. Chiar si bicicleta lui e facuta din materiale reciclate. Pedaleaza pe un cadru Trek 1.1 cu butuc Shimano Alfine 11, dynohub Schmidt, jante Mavic si anvelope Schwalbe Durano Plus. Traseul lui este urmatorul: Franta – Spania – Portugalia – SUA – Noua Zeelanda – Australia – Singapore – Malaiezia – Thailanda – India – Turcia – Grecia – Italia – Franta – Anglia.

Martin Walker – locuieste in Londra, Anglia. Nu se considera atlet sau aventurier. Marturiseste ca este doar un tata ce vrea sa-si inspire fiica si sa-i transmita o pasiune pentru ceva nobil si frumos.

Mike Hall – este originar din Harrogate, Anglia si este pasionat de ciclism si biciclete de la varsta de 15 ani. A participat la Tour Divide, o competitie de ciclism din SUA, la care a pedalat peste 4300km. Dupa aceasta cursa si-a data seama ca poate si mai mult si s-a inscris la World Cycle Racing increzator in sansele sale de a dobori recordul mondial.

Niel Coventry – este originar din Nelson, Noua Zeelanda. E pasionat de ciclism, calatorii si aventuri. A inceput sa pedaleze pe bicicleta defecta a surorii lui mai mari. In scurt timp a invatat multe din tainele ciclismului si a reparat singur bicicleta aducandu-i si unele imbunatatiri. Atunci sora si-a luat inapoi bicicleta, iar parintii au fost nevoiti sa-i cumpere lui Niel alta noua. Acum are o bicicleta de otel Marcian dotata cu transmisie cu pinioane multiple, frane V, genti Ortlieb si sa Brooks.

Paul Ashley – este un student la arhitectura, are 28 de ani si locuieste in Isle of Man. A inceput sa practice ciclism de performanta in perioada liceului, cand a participat la multe curse de time trial. Mai tarziu a inceput sa exploreze lumea pe doua roti vizitand Anglia, Europa si Canada. Traseul ales trece prin Franta – Spania – Portugalia – SUA – Noua Zeelanda – Australia – China – Kazakhstan – Rusia – Ukraina -Polonia – Germania – Anglia.

Richard Dunnett – este un englez de 23 de ani originar din Suffolk. Pedaleaza de la varsta de 9 ani si are multe aventuri la activ. In 2010 a vizitat pe jos Asia timp de trei luni insotit de trei prieteni. Apoi a zburat in Noua Zeelanda de unde si-a cumparat o bicicleta si a continuat sa pedaleze de unul singur pana acasa. Este foarte increzator in fortele sale si vrea sa termine cursa in 160 zile, stabilind astfel un nou record mondial.

Sean Conway – s-a nascut in Africa si a copilarit pe malurile raului Zambezi. De mic copil i-au placut aventurile si explorarile in necunoscut. S-a decis sa participe la aceasta intrecere deoarece este cea mai solicitanta experienta atat fizic cat si mental. A fost inspirat de Mark Beaumont, care la vremea lui a stabilit un record. Traseul lui trece prin Franta – Maroc – Peru – SUA – Noua Zeelanda – Australia – Singapore – India – Turcia.

Simon Hutchinson – locuieste in Bailieborough, Irlanda. La inceput a fost practicand de downhill, apoi a trecut la MTB si sosea. Participa la evenimente caritabile, promovandu-le prin sportul sau preferat, ciclismul. Bicicleta sa este un Santos Travelmaster cu butuc Rohloff si dynohub Schmidt. E echipata cu anvelope Schwalbe Marathon Racer, frane Magura HS33, portbagaje Tubus si genti Ortlieb. Ruta sa este urmatoarea: Franta – Belgia – Olanda – Germania – Polonia – Ukraina – Romania  – Bulgaria – Turcia – India – Thailanda – Malaiezia – Australia – Noua Zeelanda – Canada – SUA – Peru – Bolivia – Irlanda – Anglia.

Stephen Phillips – este un ofiter de politie englez. A inceput oficial ciclismul la varsta de 10 ani cand a pedalat peste 200km in doua zile. De atunci a ramas atasat de bicicleta, dar face adesea si plimbari pe jos printre munti si dealuri, excursii montane si catarari. A pedalat in toata Europa de vest, in Africa de nord, Pakistan si China. Bicicleta sa este Thorn Nomad MK2 cu butuc spate Shimano Alfine 11, dynohub Shimano LX, jante Sun Rhyno Lite, anvelope Panaracer si sa Brooks. Ruta sa trece prin Franta – Spania – Portugalia – Canada – SUA – Noua Zeelanda – Australia – Singapore – Malaiezia – Thailanda – India – Georgia – Franta – Anglia.

Stuart Lansdale – este un student din Londra care a inceput sportul destul de recent, in 2008. Dupa o excursie de trei luni in Nepal a capatat gustul pentru aventuri extreme si a inceput sa practice ciclism, kanoe, catarari, treking, excursii montane. Bicicleta sa este echipata cu butuc Shimano Alfine 11 si are sa Brooks.

Kyle Hewitt s-a retras din cursa datorita unor probleme personale, iar despre Matt Phillips nu am reusit sa gasesc nici o informatie, el fiind un participant independent.

1 COMMENT

  1. Participant independent este si Paul Ashley.
    Inca nu m-am lamurit care este recordul de doborat (numar de zile).
    Intelesesem ca actualul record este de 96 zile.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.