Shimano a lansat recent doua noi modele de roti, WH-MT66 si WH-MT68. Ambele modele sunt combatibile tubeless, adica se pot folosi anvelope fara camera.

WH-MT66 sunt concepute pentru o larga varietate de trasee de Cross Country (XC). Rotile au o mare rigiditate, ofera un bun transfer al fortei si sunt stabile la viraje si manevre bruste. Sunt dotate cu sistemul etans pentru tubeless Shimano, construit in fabricile proprii. Se fabrica in doua variante, de 26” si de 29”.

La rotile de 29” Shimano a optat pentru spite drepte. Roata fata are 24 de spite, iar cea din spate are 28 de spite pentru o mai mare rezistenta, rigiditate si stabilitate laterala. Roata fata cantareste 945g iar cea spate are 1080g. Rotile de 26” sunt construite tot cu spite drepte, cate 24 de bucati si pe fata si pe spate. Roata fata cantareste 840g iar cea spate 985g. Toate jantele au latimea de 19mm.

WH-MT68 sunt varianta mai solida si mai rezistenta. Se folosesc de catre ciclistii mai grei si mai agresivi, pentru Allmountain si Freeride. Caracteristicile acestor roti le recomanda pentru aplicatii extreme si competitii offroad. Sunt compatibile tubeless si suporta o mare varietate de anvelope. Roata fata are ax de 15mm si cantareste 910g. Roata spate are ax de 12mm si cantareste 1050g. Jantele acestor roti sunt late de 21mm, ceea ce le confera o rezistenta crescuta si posibilitatea de a monta anvelope foarte late.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.