În ceea ce priveşte bicicletele de şosea, a fost prezentat un model foarte atractiv din titan – Equlibrium. Prototipul foloseşte aceeaşi geometrie ca modelul din oţel, dar este fabricat cu tuburi 3Al\2.5v.

Descrisă ca “o bicicletă sportivă pentru rutieri mai agresivi”, aceasta a fost concepută să aibă partea frontală foarte rigidă cu un head tube XX44 şi un down tube mai lat. Cadrul, care include un head set şi o furcă de carbon, va costa în jur de 1800 euro iar o bicicletă completă echipată cu Shimano 105 va ajunge la 2650 euro.

Volant

Dacă bugetul tău nu este atât de mare, modelul Volant ar putea fi o alegere mai potrivită. Această bicicletă din aliaj este un înlocuitor pentru modelul Aether. A fost proiectată de Dom Thomas, care a evitat în mod deliberat utilizarea unor tuburi din hidroformat pentru a obţine un aspect mai simplu.

Top tube-ul şi down tube-ul au îmbinări triple pentru a economisi din greutate. Vor fi disponibile trei versiuni ale acestei biciclete, toate având furcă de carbon. Preţurile vor fi: 780 euro pentru versiunea echipată cu Shimano 2300, 960 euro pentru echipare Shimano Sora şi 1200 euro pentru Tiagra.

Fugio

Trecerea de la şosea la mountain bike se face prin modelul Fugio. Acesta combină cadrul de la Reynolds 853 cu o furcă conică produsă de specialiştii în carbon Whisky Parts Co din SUA. Pachetul cu cadru, furcă şi headset va fi disponibil pentru 960 euro, iar o bicicletă echipată cu Shimano 105 va costa în jur de 2000 euro.

High Latitude

Modelul High Latitude se va gasi  în trei variante: una cu viteze, una cu o singură viteză şi una bazată pe Shimano Alfine. Furcile au 80-100 mm cu un unghi de 69.5°. Cadrul va costa 360 euro, iar preţul bicicletei complete va varia de la 1200 la 2000 euro. Acestea vor fi disponibile din vară. 

Mantle

Un alt model pentru mountain bike este Mantle. Este făcut din aliaj 6069, tuburile sunt îmbinate triplu iar seat tube-ul este puţin curbat. Mantle este construit pentru a fi folosit cu o furcă de 80 sau 100 mm, cea din urmă având un unghi de 68.5°. Head tube-ul XX44 permite utilizarea unei furci conice.

Vor fi scoase la vânzare trei versiuni: de la Mantle 10 – 910 euro până la Mantle 30 – 1560 euro.

sursa: bikeradar.com

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.