Revenit în acest sezon după o suspendare de doi ani, Alejandro Valverde (Movistar) s-a impus în etapa a treia a cursei Paris-Nisa. Este al patrulea success al spaniolului de la revenirea sa în plutonul profesionist şi a doua victorie de etapa în Cursa către Soare, alături de cea din etapa a opta a ediţiei din 2005. Sosind în plutonul fruntaş Bradley Wiggins (Sky) se menţine pe primul loc la general. Britanicul a preluat „şefia” cursei după etapa a doua, câştigată de Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep). De asemena americanul Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) îşi păstrează locul secund la general, iar Teejay Vangarderen de la BMC urcă pe locul trei.

Trei rutieri din cei 173 aliniaţi la start (printre care nu se număra şi Andy Schleck de la RadioShack-Nissan, care a abandonat din cauza unei gastroenterocolite) s-au despins din pluton. Michael Morkov (Saxo Bank), Jimmy Engoulvent (Saur-Sojasun) şi Roy Curvers (Project 1t4i) au plecat la scurt timp după startul etapei desfaşurate între Vierzon şi Le Lac de Vassivière (194 KM).

Cei trei s-au distanţat, dar cu echipa Sky la trenă plutonul s-a apropiat. La 13 km de finish Engoulvent a mai făcut o încercare de a păcăli pultonul. Nu a reuşit fiind prins în ultimii 6 kilometri. În ultimii patru kilometri Sergei Lagutin de la Vacansoleil a făcut şi el o încercare, dar a fost prins în ultimul kilometru, Valverde controlând finalul. Spaniolul i-a întrecut pe australianul Simon Gerrans de la GreenEdge şi pe belgianul Gianni Meersmans de la Lotto.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.