Tirreno Adriatico a debutat şi în acest an cu un contratimp pe echipe între San Vincenzo si Donoratico. Echipa australiană Greenedge s-a impus fără prea mari emoţii, cu un timp de 18 minute şi 41 de secunde şi cu o medie orară puţin peste 54 km/h.  Astfel primul lider al cursei Tirreno-Adriatico 2012 este rutierul australian Matthew Harley Goss, urmat pe podium de coechipierii săi: canadianul Svein Tuft şi olandezul Sebastian Langeveld.

Echipa Radioshack dirijată de Johann Bruynel a reuşit sa fure “la mustață” locul 2 celor de la Garmin, cu mai puţin de 10 sutimi de secundă avans, după ce au terminat cei 16,9 km ai contratimpului la 17 secunde de Greenedge.

Câştigatorul de anul trecut, australianul Cadel Evans a avut o întârziere de 58 de secunde în raport cu primul clasat, echipa sa – BMC ocupând un dezamăgitor loc 17 din 22 de echipe ce au luat startul.

Favoriți la victoria finală, pe lângă Cadel Evans (BMC) ar putea fi şi Roman Kreuziger (Astana), Chris Horner (Radioshack) sau Vincenzo Nibali (Liqugas-Cannondale), dar ramâne de văzut cine se va impune în cea de-a 47-a ediţie a cursei “dintre mări”, Tirreno-Adriatico.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.