Un final în uşoară ascensiune în cea de-a 4-a etapă a cursei Paris-Nisa, a făcut ca învingătorul să fie un nume neaşteptat. După ce în etapa precendentă terminase pe locul 3, Gianni Meersman (Lotto Beliso) şi-a încercat norocul reuşind astfel cea mai importantă victorie a sa de până acum.

Într-o etapă ce a măsurat 183 de km de la Brive-la-Gaillarde la Rodez, cu 5 căţărări repertoriate, 2 de categoria a 2-a şi 3 de categoria a 3-a, rutierul belgian, în vârstă de 26 de ani, s-a impus în cele din urmă la sprint în faţă lui Grega Bole (Lampre – ISD)  şi a lui Lieuwe Westra (Vacansoleil). Meersman este la al doilea succes în acest an, după victoria din Turul Algarve.

Pe căţărarea finală Andreas Kloeden (RNT) a încercat să se desprindă, tinzând spre o victorie de etapă, dar a fost prins de pluton cu 500 metri înainte de final, prin Grega Bole care a lansat prea devreme sprintul.

Bradley Wiggins (Team Sky), foarte atent la atacuri pe ultima căţărare din apropierea finish-ului se menține lider în clasamentul general, fiind urmat de americanii: Levi Leipheimer (Omega Pharma-QuickStep) la 6 secunde  şi Tejay Van Garderen (BMC Racing Team) la 11 secunde.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.