Tirreno Adriatico a continuat astăzi cu etapa a doua, o etapă desfăşurată între San Vincenzo şi Indicatore, care în ciuda a două căţărări plasate pe traseu a fost destinată sprinterilor. Astfel că după 230 km parcurşi, victoria a revenit sprinterului britanic Mark Cavendish, care sa impus în faţa Oscar Freire (Katusha) şi a lui Tyler Farrar (Garmin-Barracuda).

Cavendish (Sky Procycling) este la a doua sa victorie în Tireno Adriatico, după cea înregistrată anul trecut, iar cu victoria de astăzi, campionul mondial en-titre este la al patrulea succes din acest debut de sezon.

Rutierii cei combativi ai zilei au fost Stefano Pirazzi (Colnago) şi Diego Caccia Farnese (Vini-Selle Italia) care au animat etapa cu o evadare de 199 km.

Clasamentul general nu a suferit modificări majore în partea lui superioară, din cauza unei cazături cu 1,7 km înainte de final, care a rupt practic plutonul în două, astfel că rutierii de la Greenedge îşi păstrează poziţiile fruntaşe dobândite în urma contratimpului din etapa anterioară.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.