Noua linie de componente Shimano Sora este destinata atat curselor pe sosea cat si plimbarilor prin oras si natura. Groupsetul Sora ofera incredere, confort si satisfactie pe orice drum te-ai plimba.

Angrenajul pentru 9 viteze ofera acum o gama mai larga de rapoarte datorita grupului de pinioane 12-30. Cu aceste rapoarte de viteza va puteti aventura pe oriunde, fara frica de a intalni o panta prea mare sau un drum prea rau. Pentru soselisti exista si un grup de pinioane 11-30. Pedalierul cu doua foi poate fi achizitionat in doua versiuni, una pentru oras si ciclocros cu foi de 34-46 si una pentru sosea cu foi de 39-52. Este disponibil si un angrenaj cu trei foi, pentru catarari cu adevarat grele sau pentru cei mai noi in ciclism. Pedalierul din doua piese cu monobloc integrat are foile model Hyper Drive HGX ceea ce garanteaza o schimbare perfecta a vitezelor.

Pe langa clasicele manete Dual Control, Shimano a dotat grupul Sora si cu manete pentru ghidon drept. Manetele cu tehnologie Rapid Fire Plus si 2-Way Release sunt concepute sa lucreze perfect cu angrenajele de cursiera. Astfel va puteti configura bicicleta dupa cum doriti, cu orice tip de ghidon. Schimbatorul de pinioane se fabrica in doua variante, cu cusca scurta su cu cusca medie. Si pentru schimbatorul de foi sunt mai multe optiuni, pe langa modelele pentru doua sau trei foi, se poate opta si pentru prindere cu colier sau direct de cadru.

Mantele de frana pentru ghidon drept sunt compatibile cu orice sistem de franare mecanic. Datorita convertorului integrat ele pot fi reglate sa functioneze fie cu frane V sau disc, fie cu frane de cursiera, cantilever, pe role sau tambur. Shimano a inclus in grupul Sora si un set de Mini-V, o frana V mai scurta ce se foloseste pe bicicletele de ciclocros. Noii butuci Sora au fost imbunatatiti pentru a rezista unor solicitari marite. Rezistenta lor a crescut cu 30% ceea ce le permite sa fie folositi fara probleme in solicitantele curse de ciclocros.

1 COMMENT

  1. Super ! Deci asha va arata Sora in 2013?
    Am o cursiera din 2009 echipata Sora cu 9 vit shi in cam 4000 km , nici o problema nu am avut cu ea. Vad ca acum portzi schimba shi din drops, super tare !

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.